nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
17°

La calor de l'infern

Ha estat una setmana terrible, d'aquestes caloroses del mes d'agost amb l'illa farcida de turistes i amb una temperatura a prova dels amants incondicionals de l'estiu. Fa calor i això pot empitjorar. Davant el ventilador, la imatge de Mourinho i la del Papa s'entrecreuen al televisor a través de les múltiples cadenes. Finalment, ja no sé quin dels dos m'indigna més: si el president de la multinacional del Vaticà o el grunyes portuguès, especialista a perdre i a no tolerar les derrotes. La calor em posa negativa, però encara així pens que l'enèsima visita del Papa ens ha servit per demostrar una vegada més com s'agenollen de bé els representants polítics d'un Estat aconfessional i, també, per desemmascarar la imatge de bonhomia que sempre envoltava el peregrí catòlic. Una manifestació laica i un grapat de crítiques tímides per la despesa pública que ens suposen les constants visites d'aquest senyor han estat reveladors.

Les "víctimes" catòliques han mostrat el llautó ràpidament: davant la primera crítica comencen el discurs de la persecució, de la falta de llibertat religiosa, i ràpidament envien la Policia a apallissar els qui s'atreveixen a plantar cara i a reclamar un Estat laic. Tot això ens passa amb un Govern en teoria socialista i la dreta i l'Opus Dei a l'oposició. M'imagín el que vendrà després de l'apocalíptic 20 de novembre i la calor augmenta: deu ser que l'infern és pròxim. Els peregrins, extasiats, esperen el seu líder espiritual i, si no fos per la indumentària del públic, em pensaria que miro la prèvia d'un concert de rock. Després, hi identific els polítics i els Borbons fent la genuflexió i ja em situo. Passatges de metro de franc, les televisions públiques al seu servei: és el Madrid de Mourinho i del Papa. El representant d'en Pere a la Terra parla del celibat i d'economia i reclama valentia als seus seguidors: que ningú no s'empegueeixi de ser catòlic. Els qui ens empegueïm de pagar la festa no podem deixar d'imaginar un Déu observant l'espectacle. Segurament, la penitència pel de Roma i els seus deixebles purpurats seria majúscula.

Mentrestant, la calor continua i al nostre petit i surreal regne els manifestants no lluiten per exigir laïcitat, sinó per poder anar en bici per les Avingudes de Palma. La cosa millora i dos manifestants acaben en porretes passejant-se per la nostra bruta i conservadora Ciutat. No hi ha doblers per fer-la neta, ni per pagar subvencions als artistes ni per a res. Ara toca contractar consultories per carregar-nos la Ràdio i la Televisió de Mallorca i el que vulguin, perquè la crisi és un xec en blanc. Bé, qui sap si d'aquí a poc els de l'Opus s'animen i ens duen el Papa a Mallorca. Per a això segur que tendríem doblers.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Candela, fa mes de 9 anys

Com que és de bojos sortir al carrer amb aquesta calorada, una es queda tirada al sofà amb el ventilador aprop i el ventall amb una mà (no tenim euros per posar aire consicionat a casa) i amb l'altra mà el comandament de la tele, i creis-me que tota aquesta Papada que ens ham amollat quatre dies ( a mi en Mourinho no m'excita gens) m'ha fet una rojera que quasi he tengut temptacions de sortir al carrer. Però no, he amollat el comandament i he llegit, que quan tens una mà lliure és una activitat molt sana.
No m'agrada gens el beatum,ni la gent que fa ostentació d'allò que ha de ser íntim, i la fe, cadascú ha de guardar la seva. Estat aconfessional, i anormal.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris