nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Rebaixa de l'IVA per a l'habitatge

Es tracta d'una important mesura que pot animar un mica un sector que va ser locomotora i que ara pateix de valent

La decisió del Govern Zapatero de rebaixar temporalment l'IVA per a la compra d'habitatge nou del 8% al 4% s'ha de valorar com una important mesura per intentar reactivar el mercat immobiliari, que es troba en les hores més baixes en moltes dècades. Les pressions internacionals per a una reducció dràstica dels crèdits hipotecaris ha copejat de manera terrible el que era una de les locomotores de l'economia espanyola i també balear.

La reducció de l'IVA no soluciona ni de lluny el problema, però sí que suposa un incentiu gens menyspreable. A més, aquesta davallada d'imposts pot suposar, paradoxalment, més recaptació, perquè pot reactivar un mica un sector ara mateix sota mínims. Fa temps que Zapatero hauria d'haver estat més valent en aquesta qüestió.

La demonització de la construcció ha tingut efectes fatals per a l'Estat espanyol, molt més dependent d'aquest sector que moltes altres economies. Entre la destrucció descontrolada del territori i la depressió més absoluta és necessari trobar un equilibri imprescindible.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris