nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
24°

A Mariano Rajoy també l'afecta l'estiu

El proppassat dissabte Mariano Rajoy, líder de luxe de l'oposició a Zapatero, va assegurar en una entrevista que ell també volia mantenir l'estat del benestar. De seguit, vaig pensar: "Se'ns ha fet d'esquerres? Potser és conseqüència de la canícula o de la sornegueria gallega". Perquè, les declaracions, les va fer amb calçons curts, passejant per un bosquet assilvestrat de la seva terra nadiua i amb aquell somriure burleta que el caracteritza.
Era obvi que Mariano Rajoy estava de vacances. I distès. Com David Cameron, el primer ministre més jove de la Gran Bretanya, ho estava per Itàlia, mentre la llavor de la violència ens va demostrar el descontent i l'angúnia amb què viu una part de la població del seu país, que no veu cap sortida al dia a dia. Allò més normal hauria estat que Mariano Rajoy també hagués abandonat les vacances i s'hagués desplaçat al seu lloc de feina per seguir i col·laborar a millorar la mala situació de fa uns dies, en lloc de demanar la compareixença del president del Govern al Congrés per via telemàtica. Per tot això, les seves declaracions, des de l'oci gallec, amb referència a l'actualitat d'aquest estiu inestable, sonaven estranyes.

Aquesta entrevista la va centrar en dos punts. El primer, que s'ha de crear ocupació per sortir de la crisi econòmica. Això, traduït al llenguatge col·loquial, segurament vol dir disminuir les despeses de les administracions, per invertir. En què podrà disminuir la despesa? Probablement, en tot allò que fa referència a aspectes socials. Política que, generalment, quan es vol denigrar, s'amaga sota el concepte més discutit de "subvencions". En què ho invertirà per crear ocupació? En més ciment. La manera més ràpida de disminuir atur. La recepta de sempre, que ens ha duit a ser un país amb una economia drogodepenent de la rajola. Així ens va.

Pel que fa al segon objectiu, que va remarcar com a imprescindible, era recuperar els valors tradicionals. La veritat és que quan vaig llegir els "valors tradicionals" vaig sentir un cuquet morbós que em va obligar a acabar amb la lectura de l'entrevista. Fins avui, els valors tradicionals de la dreta conservadora d'aquest país es podien resumir en tres paraules: Déu, Pàtria i Rei. Recorden? I aquells que parlaven de recompensar en funció de l'esforç, o que un país, o una família, es puja a còpia de treball i sacrifici, solien sortir dels cercles més progressistes, enfrontats a tot allò que avui representa Mariano Rajoy.

Com poden comprovar, vivim un estiu esbojarrat. No tan sols des del punt de vista financer, o d'indignació, sinó també polític. Pocs mesos abans de les eleccions, el líder del PP intenta apropiar-se del vocabulari de l'esquerra. Sense cap credibilitat, és clar. Sona més a xaroneria d'estiu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris