nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

El seny torna a Can Picafort

Hi imperà el civisme i no s'amollaren ànecs vius. Segur que les forces de seguretat han fet feina preventiva

Després d'anys de vulneració de la legalitat amb l'amollada il·legal d'ànecs vius a les festes de Can Picafort, ahir imperà el sentit comú i no hi hagué cap acció sorpresa dels emmascarats. La gent s'ho passà d'allò més bé agafant figuretes de plàstic de l'aigua, l'esperit de la celebració fou el mateix de sempre i tothom gaudí d'un dia excel·lent.

És evident que, darrere l'absència d'animals vius llançats a la mar, hi ha una hàbil actuació preventiva de les forces de seguretat, que, sense fer cap renou i multiplicant la vigilància, hi impediren un acte salvatge -segons molts-, per tot allò que suposa el fet de martiritzar animals sense cap necessitat. Les festes de Can Picafort adquiriren ahir un aire molt més serè i civilitzat, amb gran participació de grans i petits. En pròximes edicions, i sense ànneres vives, de ben segur l'èxit estarà garantit.

Una celebració popular en ple segle XXI ha de ser un exemple d'educació i de tacte, no una reminiscència d'atavismes passats de moda i de context. Segur que els que ja ho entenen són els mateixos que, fins l'any passat, vulneraren la legalitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris