algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
17°

Per això cridaven tant?

Algú ha notat que les coses milloren des què el PP governa a les principals institucions de la comunitat?
Per les requisitòries adreçades als governs anteriors (Antich, Armengol, Calvo), havíem de deduir que el PP estava en condicions de generar canvis molt positius i de manera immediata a la marxa de l'economia, que es traduirien en creació de llocs de feina i altres meravelles. No sembla que la lleu disminució estival del nombre d'aturats pugui relacionar-se amb l'ocupació física del poder per part dels "populars". La temporada turística té les seves pròpies dinàmiques, i molt rarament un govern hi pot incidir positivament o negativa. Només a llarg termini seria versemblant aquesta incidència, però ara per ara no sembla que les coses vagin per aquí. Si de cas, pel que s'ha dit i desdit fins ara respecte al turisme, podríem col·legir vagament que el futur ens duria més acumulació del que ja sabem que ha perdut la capacitat de pilotar el progrés en el nostre país.

Que hi continuï havent tants de rics i que alguns d'ells ho siguin més que ahir i menys que demà, no té res a veure amb el progrés, que implica un repartiment més equitatiu de la riquesa i la seva cristal·lització en benestar social (especialment en l'educació: que és on es disparen cada dia més timbres d'alarma -el creixent fracàs escolar parla d'un rumb que mena al naufragi). El progrés difícilment es deduirà del model turístic que ningú no gosa tocar, ni tan sols qüestionar. Ja sabem com va acabar un intent d'extreure'n algun benefici per a tota la societat, l'ecotaxa. Per tant, no ens estranyi que el model actual s'exploti empresarialment fins que exploti per acumulació de gasos.

Però, en fi: de les crítiques proferides des de l'oposició, els ciutadans tenim dret a deduir-ne promeses electorals. No havien de governar millor que els altres? No havien d'incentivar l'empresa perquè és la que crea llocs de treball? No havien de generar un ambient d'optimisme i de confiança?

Tots coneixem persones que hi creien, sobretot persones que, en circumstàncies normals, no haurien cregut en res. O que haurien dipositat els seus residus de fe en el PSOE. Però els socialistes estaven exhausts. No estaven en condicions de recollir ni les cendres de la il·lusió d'altre temps. Com la senyora de Ronsard, no havien recollit les roses de la vida, i ara no és que el temps se'ls n'hagués anat, ells se n'havien anat. Gent així posaren en el PP els menuts sobrants de confiança, i ara ja hi comença a haver un aire general de decepció: aquests tampoc, es diuen uns als altres. Aquests tampoc. Han complit promeses electorals que implicaven més atur i més atacs a la llengua, més desprotecció per a la nostra cultura -pur vandalisme institucional. Han gastat corregint el carril bici. No duran el tren fins a Artà. Han permès la circulació d'automòbils en un tram del carrer Blanquerna, de Palma: són uns valents, vaja. Quins grans polítics! I què més? Ah, sí, han fet Antonio Gómez l'amo d'IB3, en un gest del que tots estam avergonyits llevat dels que no hi poden estar en cap cas.

Per això cridaven tant? (i encara criden molt més fort en l'abordatge al govern de l'Estat.) Déu meu, quina misèria, tot plegat. Amb el cor a la mà, veis en aquests governs del nostre país persones amb capacitat, no ja per resoldre els nostres problemes, sinó per entendre'ls? Per això mateix se'n van moltes empreses en orris. I, com sabem molt bé, a la política el país no hi envia els seus millors exemplars humans: els envia a l'empresa.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pilar, fa mes de 9 anys

Encara que te raó amb el que diu, el nostre poble és tan de dretes que analitza poc i sempre tendrà motius per defensar aquest govern que no farà rés del que ha dit, l'únic que fa és desfer totduna el qua ha fet el govern anterior. si fan del català un mèrit jo conec gent ben mallorquina que ho troba ben fet.

Valoració:11menosmas
Per Agnès, fa mes de 9 anys

Fa uns mesos vaig anar a Brussel·les i, en regsitrar-me a l'hotel, em varen cobrar, amb tota naturalitat, 5,95 € d'ecotaxa per nit i habitació. A la resta d'Europa no tenen tants de complexos com aquí!

Valoració:39menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris