nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

El primer agost

Agost de ple i una ja no sap si s'ha acabat l'estiu o acaba de començar. La família reial just arriba i ja ens organitza el numeret del sopar de comiat. Enguany el rei no ha duit el timó però, com sempre, els temps estiuencs han estat molt ben distribuïts i tothom ha desfilat: cunyades amb cunyades, sogre amb nora, infants i hereves. Tothom ha sortit a la foto, amb tanta naturalitat i fins i tot espontaneïtat que als incrèduls i mal pensats ens fa posar el pèl de punta. Quin deu ser el mal de cap real que ha fet que tots a files mostrin el millor dels seus somriures. Quina llàstima que en aquest país no hi hagi llibertat d'expressió. Haurem de llegir la premsa estrangera per saber què passa per la casa dels Borbons.

És un estiu diferent, no tant pel clima atípic sinó pels protagonistes i els seu comportaments. És la primera temporada estival del flamant president Bauzá, ell i la seva brillantina impecable ja han alliberat tortugues a Cabrera i s'han passejat amb estil i poderio pel Club Nàutic de Palma. De fet, el seu look pijo-estival fa que et pugui passar per alt a la foto amb els Borbons. No, no és un amiguet de la tripulació del príncep, és el president majoria absoluta de Balears. El mateix que va prometre austeritat i eficàcia i que, de moment, només està centrat a eliminar el català a l'accés de la funció pública i dilatar el pagament als proveïdors. Els comptes estan eixuts i les entitats financeres desconfien d'un govern que un dia vol tancar els PAC i l'altre premiar els metges més productius.

Segur que els facultatius i la resta de funcionaris es conformarien amb un Defensor del funcionari que posàs fre a tanta campanya de desprestigi i avaluàs la productivitat dels polítics. N'hi hauria per llogar cadiretes!
L'estiu i el sol també han acabat per als sindicalistes. El flamant president Bauzá i les seves tisores retalladores han arribat fins al ciment del nostre mastodòntic Estat social i de benestar. És l'hora de recordar-nos dels alliberats sindicals i deixar el discurs progre al penjador de casa. Els nostres drets es retallen per totes bandes cada pic que el conseller liberal de torn ho decideix amb la signatura i vistiplau dels que trien el dia que fan feina i el dia que van al sindicat. Com és un fet que els treballadors estam orfes i desprotegits, per què continuar pagant el xiringuito dels quatre de sempre. Ni multinacionals sindicals ni patronals de patrons mantingudes amb doblers públics. Si jugam a ser els més liberals del barri siguem-ho amb totes les conseqüències i valentia, perquè se suposava que la brillantina al cap i el discurs d'austeritat no era una moda més, sinó un estil de governar.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Candela, fa mes de 9 anys

Això de voler fer creure que tot va bé i està dins la normalitat fa que fins i tot n'Urdangarín sigui a la foto, quan surten a la prensa notícies sobre els euros que va arrambar tb ell i el seu Noos de l'època Matas. Si fossin persones, tendrien un poc de vergonya, però au, a fer el paperot.
Quina rojera.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris