nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Una moneda, un partit

L'esquerra espanyola, inclosa la balear, travessa una perillosa crisi d'idees. No tenen receptes teòriques ni guies per a l'acció per afrontar una crisi com l'actual. Les antigues fórmules no funcionen. L'entrada a l'euro ha deixat l'esquerra òrfena de teoria i de praxis. Per primera vegada en la seva història centenària el PSOE despatxa al seu secretari general per per inútil. ZP afrontà la crisi incrementant la inversió pública amb el pla E i acabà retallant el sou als funcionaris per ordre de Merkel.

És un ridícul històric. Què s'ha de fer davant aquesta deriva ideològica? Què s'ha de fer quan no tenen ni idea de com se supera un cicle baix del sistema dins l'Europa de la moneda única? En primer lloc, vèncer la peresa mental. I després capir que, des d'una perspectiva d'esquerres, el futur de l'Europa progressista passa per l'estructuració d'un partit amb majúscules d'àmbit continental que funcioni com a tal. Una moneda, un partit.

El que havia estat un vigorós i fundacional internacionalisme de l'esquerra s'ha de redefinir. Allò que no té sentit són partits estatals a la grega o a l'espanyola. Això ha caducat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris