nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Règim per aprimar-se

Ho passarem magre, molt magre. El Govern ha posat en marxa un rigorós règim col·lectiu per aprimar el cos social. No n'hi ha d'altra: això o la ruïna. L'Estat espanyol s'ha endeutat fins a les celles. Zapatero ens ha sortit més mal gestor que el batle de Gomorra. I a sobre, la situació financera internacional, sobretot dins l'Europa de l'euro, posa la pell de gallina. Dins aquest context, què es pot fer a les Balears sinó és emmagriment com a únic camí de salvació? Ningú no havia previst la profunditat de l'actual crisi, però sobretot no ho varen saber veure els que governen. El fet que ZP negàs la crisi quan tot Europa estava en guàrdia va ser el principi del final. Allà es va perdre roda i serà dificilíssim recuperar-la.

I què farà José Ramón Bauzá dins aquest context de pel·lícula de terror? Només repetir un concepte els centenars de vegades que faci falta: austeritat. Això ja recorda els temps de les postguerres, quan els països ressorgien de la destrucció mitjançant les cartilles de racionament. Però és així de dur. Bauzá serà el primer president d'aquesta comunitat que serà valorat no pel que faci, sinó pel que no faci. No li demanaran ni infraestructures ni inversions: només que no tudi euros.

Ara bé: convindria que miràs l'exemple alemany. Allà surten de la crisi i són sòlids perquè una part important dels recursos de la nació se n'han anat els darrers tres anys a enfortir les seves empreses privades. Un teixit industrial i de serveis fort és la millor recepta per sortir del pou. Empreses fortes són sinòmim de creació de feina, de consum i d'augments de la recaptació impositiva. Això sí, mantenint els paràmetres de l'austeritat màxima dins el sector públic i recordant que només els sacrificis d'avui donaran els fruits de la recuperació demà.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Capó, fa mes de 9 anys

Menys nacionalisme espanyol i més economia productiva!
Doble via entre Castelló i Tarragona ara mateix!

Valoració:0menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 9 anys

Qui fa feina (qui se sacrifica) no té un duro, màxima popular, hi hem d'estar vigilants

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris