nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Contra la Policia

En una recent tertúlia radiofònica, que ha aixecat una certa polseguera a les xarxes anomenades socials, Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau, i un dels líders intel·lectuals del moviment 15-M, afirmava que la culpa de la fam mundial és dels Mossos d'Esquadra, és a dir, dels cossos de seguretat dels estats occidentals.

Aquests -diu- tenen per objectiu la vigilància de la llei, també de la llei que salvaguarda les nostres fronteres dels immigrants que volen entrar als nostres països sense els papers en regla, cosa que els faria -segons el parer d'Oliveres, i d'altres intel·lectuals de la seva corda- assumir el paper de vigilants dels nostres privilegis. Oliveres ho té clar: la Policia és el braç armat d'un ordre injust o directament assassí, i tot perquè exclou dels nostres països rics éssers humans i els aboca a la mort; la Policia és la mà dels poderosos, dels rics contra els pobres, al costat de l'Exèrcit; les armes de les democràcies només tenen per objectiu defensar les llicències d'una classe empresarial -o plutocràcia política- de les envestides dels desposseïts.

Davant d'aquesta tesi, un portaveu de la Policia present a la tertúlia s'estirava dels cabells. El representant de les forces d'ordre li deia que la Policia no té per objectiu defensar cap privilegi sinó els drets dels ciutadans, obeir les lleis -aprovades en un parlament plural- de la democràcia, que salvaguarden els drets de tots els ciutadans -i no només dels rics i poderosos-, afirmació davant de la qual Oliveres va treure l'espantall del Tercer Reich, afirmant que també els policies de Hitler obeïen ordres i consumaven, cegament, per pura submissió automàtica, un genocidi, sostingut també per lleis efectivament aprovades pel seu Govern. Davant d'això, el portaveu dels cossos de seguretat tampoc no podia fer res més que enfilar-se per les parets de l'estudi de ràdio.

Emparats en aquest discurs, cada dia més popular, els anomenats indignats del país estan practicant, des de fa algunes setmanes, alguns actes de desobediència a la policia, tot perquè aquesta vol practicar desnonaments per impagaments de lloguers o hipoteques o vol detenir algun immigrant. La veritat és que prou trista la realitat d'aquestes famílies que no poden pagar els seus deutes, però una cosa és això i l'altra que el monopoli de la força legítima -una de les fites més grans de les nostres societats- que només poden tenir les forces policials, es posi en dubte cada dia, exercint una nova justícia derivada de l'arbitrarietat privada o de vagues excuses moralitzadores.

El discurs d'Oliveres és indestructible, és a dir, no permet que cap raonament o dada el posi a prova. Qualsevol argumentació o desmentiment que pugui fer-se-li serà percebut com a sospitós, perquè del que es tracta no és d'avaluar si el que es diu és mentida o veritat sinó de posar contra les cordes a qui li faci la contrària. Així, si hom afirma que la Policia ens defensa a tots, queda automàticament desacreditat, tot perquè s'afirma que aquesta asseveració només afavoreix els poderosos, etc. I etcètera!.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 9 anys

Una cosa és sa teoria i una altra sa pràctica. En Hitler per una banda arribà an es poder per unes eleccions i per s'altra perpetrà un des pitjors genocidis de sa història de sa [in]humanitat. Segons sa teoria política, s'esmentat genocidi és legítim i democràtic perquè el dugué a terme gent que estava avalada democràticament, o no? Davant sa manera com freqüentment (ho deixarem en freqüentment) sa policia tracta es més dèbils (dones, classe obrera, immigració, catalanoparlants...) toca invocar-se es teòric caràcter de defensora des drets de sa ciutadania que té?

Valoració:1menosmas
Per Francesc Ivars, fa mes de 9 anys

Jo crec que ha arribat el moment de no llegir certs articles per raons de pura sanitat mental. Home, jo crec que a les persones i a les entitats les defineixen no allo que diuen sinó allo que fan, i be, i d´actuacions de la policia contra el poble al qual diuen defensar n´hem vist a balquena i si a mes afegim les que no veiem i sabem que fan (basta amb donar una ullada a l´informe sobre tortures a l´estat espanyol d´ AI) la conclusió a la qual arribarem serà bastant semblant a la del Sr. Arcadi Oliveres

Valoració:0menosmas
Per Abdó Terrades, fa mes de 9 anys

Per compensar -o dissimular- la seva arenga legimitadora del poder com a dret natural, Comes podria haver parlat dels límits del poder, però no: com sempre, l'únic que sembla que li interessa és burlar-se dels més febles. Ja s'ho farà.
Això sí, Comes continua escrivint tan malament com sempre: els que ell anomena indignats no "s'emparen en res"; si de cas, "s'emparen amb res".

Valoració:-5menosmas
Per Mijail, fa mes de 9 anys

Comes s'ha entrenat per tornar més beneit.

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris