algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
19°

Per què no fan vacances de bon de veres?

Ara estaria beníssim que totes les persones de la vida pública se n'anassin de vacances com més lluny millor, sense mòbil i sense intencions; que les ràdios emmudissin i els diaris tancassin i els pegàs un llamp a les televisions -llevat, excepcionalment, d'Ona Mallorca i Mallorca TV, que podrien emetre música clàssica. S'anuncien dies de més calor i encara no som a mitjan camí de la tardor. En arribar que la temperatura fos un poc més habitable, ens ho trobaríem tot igual, és clar: la vergonya de la composició municipal d'Alcúdia, els deutes de les administracions públiques, les mateixes cares de mata-setzes i el posat de puracepa, la gesticulació dels governants per marcar territori. I les mateixes perspectives, sobretot això, les mateixes perspectives.

Però potser l'atmosfera del país seria una mica més neta, la botànica hauria pres un poc d'aire, tan acubadissa com la veim ara. La contaminació mediàtica del país és una cosa molt feixuga. Com que els mitjans continuen funcionant, les persones públiques se n'aprofiten i organitzen trobades amb empresaris en general, amb empresaris turístics, amb hotelers, amb comerciants, amb petits empresaris, amb grans empresaris, amb el Círculo Balear, amb constructors, amb ecologistes, amb sindicats, sobretot amb creditors. Per què no amb les meretrius, que tenen problemes d'espai, entre altres? Sigui com sigui, totes aquestes reunions donen lloc a rodes de premsa, en les quals s'aboquen tones i tones d'aigües fecals i d'altres materials contaminants.

Total, per res. Si ho anau a cercar, tot això que cada dia apareix als mitjans de comunicació procedent de la vida política són parides tòxiques i alhora infinitament tedioses, d'una buidor incommensurable: fins ara les coses s'han fet malament però ara les farem bé, teniu un poc de paciència. I poca cosa més. No agrairíeu una mica de silenci i de quietud?

Bé, sí, els xuetes són jueus. Però, sobretot, hi ha hagut lloc per a la informació d'una actuació d'importància extrema, la capitanejada pel senyor Francesc Antich i altres senadors a Madrid, que han ofert mostres de productes gastronòmics mallorquins als seus col·legues, amb motiu de la festa de fi de curs, i amb la intenció de promoure entre ses senyories una imatge de l'illa més variada i rica. Emociona que aquestes persones s'esforcin per tots nosaltres i duguin a cap feines que no entren pròpiament dins les seves obligacions. Però, en temps de crisi, tots ens hem de posar la collera, que no és vera? Bon exemple de disposició positiva, de sentit de país, de concepció generosa de la tasca política. Un exemple per a tots nosaltres.

Però també això ens ho hauríem pogut estalviar fins a l'octubre, perquè, si no s'ha de trencar la mitjana d'actuacions senatorials, hi ha molt de temps per posar en valor aquest gest de noblesa exemplar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris