algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Premis devaluats

Allò que necessiten els Ciutat de Palma és un impuls per recuperar el bon nom perdut aquests anys

La categoria i el reconeixement públic dels premis literaris no té únicament a veure amb una dotació elevada, sinó en l'encert que presideixi la designació del jurat i en l'elecció d'unes obres guanyadores de qualitat inapel·lable. L'error en alguna d'aquestes condicions sol comportar el desprestigi del guardó, com és el cas dels premis Mallorca en l'apartat de novel·la, el més ben dotat en la primera edició i amb una participació que va superar la de qualsevol altre certamen de prestigi consolidat arreu de les terres de cultura catalana. Molt probablement, el fet de declarar-lo desert va contribuir al descens de participació els anys següents.

Els premis Ciutat de Palma ja han arribat a la 50a edició, de manera que s'han convertit en un segell de prestigi per a la ciutat que els promou. Darrerament, però, la seva capacitat de convocatòria és escassa. Malauradament, ara, en lloc de donar-los l'impuls necessari perquè recuperin el bon nom perdut, el regidor de Cultura hi minva el nombre de modalitats usuals, en torna a convocar d'altres en castellà i redueix 5.000 euros el pressupost en nom de l'austeritat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Desencantat., fa mes de 9 anys

L'any 1990 no obriren els paquets d'originals del premi literari, i no destaparen els quadres en el de pintura. Tot estava "arreglat" i els tenien enmagatzemats a Sa Llonja. De llavors ençà, estan totalment desprerstigiats. Són uns embullosos en tot. Tongo total!

Valoració:14menosmas
Per Macià, fa mes de 9 anys

presideixi =presidesqui

Valoració:1menosmas
Per Son Massot, fa mes de 9 anys

Supòs que la medalla d'or concedida a en Pere de Ses Tanques, l'autor "intelectual" de Son Massot, no deu estar gens devaluada ....

Valoració:-4menosmas
Per Ramon, fa mes de 9 anys

Boicot a uns premis devaluats i descastats! No als premis estantissos en català, i encara menys bilingües! Que se'ls mengi amb patates l'afectat Gilet!

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris