cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Augment de sous en temps de penúria

D'un polític, i sobretot si esdevé governant, en valoram la sensibilitat vers els seus conciutadans més maltractats, especialment en moments de penúria, de molts de sacrificis i poca esperança. La dona del Cèsar no sols ha de ser honesta, també ho ha de semblar.

La senyora Cospedal demana que no jutgem de manera aïllada l'augment de sous amb què el president J.R. Bauzá ha beneficiat alguns càrrecs polítics del seu entorn, i ens prega de tenir en compte, sobretot, les despeses en alts càrrecs de què s'alliberarà el pressupost regional. Li agraïm el consell implícit en la seva petició i valoram adequadament la solidaritat entre presidents "populars" de comunitats autònomes. I res més, senyora Cospedal, amb vostè ja no tenim res més a parlar. Passi-ho bé.

És amb el president J.R. Bauzá, que han sorgit qüestions. Ha demostrat saber anar viu: prenent ara mateix la mesura salarial, li queden quatre anys per fer oblidar a la població que, en temps de crisi profunda, qui ha de donar llum dóna fum, qui ha de donar exemple d'austeritat no l'aplica on podria fer-ho. És una norma elemental de govern: les coses impopulars, executar-les d'entrada. Així, deu creure el president Bauzá, una mostra tan lletja d'insolidaritat serà un vist i no vist. Per ventura té raó.

Però també podria anar errat. Si una cosa posa de manifest el gest del president és la seva manca de sensibilitat social: les formes també poden ferir el viu de les persones. Ara la gent ja sap que ha dictat augments de sou ben apreciables, ho saben fins i tot més enllà de la parròquia -la petició de Cospedal n'és una bona mostra-. De tota manera, es diu que hi coses que no es poden amagar: la riquesa, l'enamorament, per exemple. Afegim-hi la manca de sensibilitat vers la gent de la teva comunitat. Per ventura s'arribarà a oblidar que, mentre una part de la població es mou entre la pobresa i la misèria, mentre les classes mitges illenques no veuen al davant si no perspectives d'una única lectura desoladora, el president J.R. Bauzá augmenta substancialment alguns sous del govern. És possible que això s'oblidi, però el que sembla impossible és dur d'amagat aquesta tara per a un governant que és la manca de sensibilitat. Això surt sense que te n'adonis. Fins i tot quan oficies de governant sensible als problemes de la gent. Es nota, es percep, no hi ha desodorant que ho dissimuli.

De manera que, d'actituds poc exemplars, ofensives i fins i vexatòries, aquesta legislatura en podem esperar arreu, dia i nit. La dona del Cèsar va massa de tres qui n'agafa quatre, i això no hi ha manera de dissimular-ho eternament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris