cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Els darrers dies de la TV de Mallorca?

El PP no pot escudar-se en l'austeritat per tancar un mitjà de comunicació de proximitat i en llengua pròpia

El PP està decidit a tancar RTV de Mallorca, el mitjà de comunicació dependent del Consell, i enviar a l'atur uns cent professionals. En realitat, ja ha fet totes les passes i ha nomenat un candidat d'UPyD perquè dugui a terme la tasca liquidadora. La consigna del PP per prendre aquesta decisió és la més que sabuda aposta per l'austeritat.
Però en cap cas no es pot dir que aquesta emissora sigui cara en comparació a la seva funció social. La direcció ha complert amb els pressuposts.

El mitjà ha donat feina a petites productores de tota l'Illa que han fet molt de camí en l'I+D. [M] també ha convertit la proximitat en el seu espai de comunicació. Els programes de cultura popular han fet de [M] la televisió més nostrada, sense que per això hagi deixat de banda l'actualitat. Així mateix, [M] i la seva ràdio, Ona, han emès en la nostra llengua, fent bo l'esperit de l'Estatut.

Tancar [M] significa tirar per la borda una gran inversió en coneixements. Impedir algun tipus de continuïtat a tota aquesta feina no és una mesura d'austeritat, sinó de falta de mires.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

9 de Novembre de 1729, Mallorca ès cedida an el Regne Unit per el tractat de Sevilla.

Valoració:-1menosmas
Per martorell, fa mes de 9 anys

@unitat de cures intensives, me pareix que no vos n'heu temut de la gravetat del malalt; deveu ser molt atractius i simpàtics als espanyols -no els deveu parèixer catalans, com diuen ells-, però sembla que heu deixat les portes tan obertes que no m'estranyaria que fóssiu, vosaltres i tots quants han badat durant els anys anteriors, bastant culpables de la situació a què hem arribat: no heu sumat gaire. Finalment, no crec que per exigir els nostres drets se'm pugui qualificar de "purista i restrictiu".

Valoració:0menosmas
Per Vallespir, fa mes de 9 anys

unitat de cures intensives:

I què si no admetien comentaris en català; total, si només serveixen per a tranquil·litzar la consciència d'aquests diaris forasters, enganar els lectors amb una aparença tolerant, promoure el bilingüisme i legitimar la presència d'aquesta premsa aquí. En realitat, no hauríem de col·laborar-hi ni escrivint-hi, ni comprant-ne, ni llegint-ne.

Valoració:0menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 9 anys

@martorell, si et poses tan purista i restrictiu, acabes resultant molt poc atractiu i, en lloc de sumar, restes. Portes obertes, martorell!

Valoració:-5menosmas
Per martorell, fa mes de 9 anys

No és el mateix cas. Un diari en català en territori de l'espanyol hauria d'admetre comentaris en espanyol; per tant, un diari en espanyol en territori del català ha d'admetre comentaris en català; només faltaria que, amb la labor espanyolitzadora que fan, encara es negassin a admetre l'ús de la llengua pròpia del territori del qual s'aprofiten. Per altra banda, no crec que els diaris en castellà publicats en territori d'aquesta llengua permetin res en català; idò, per reciprocitat, nosaltres igual.

Valoració:1menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 9 anys

No voldríem que els diaris en castellà publicats aquí no admetessin comentaris en català. Per tant, ... Ara bé, els comentaris de contingut èticament perillós, és a dir, que insulten, ataquen i denigren persones i pobles haurien d'estar del tot fora de les normes d'ús.

Valoració:-5menosmas
Per La Legión avanza, fa mes de 9 anys

11 de juliol de 2011. Un ex candidat de Unión, Progreso y Democracia és nomenat director general de la ràdio i la televisió públiques de Mallorca. Objectiu: "cautivo el Ejército Rojo", tancar-les quan abans millor. Això sí, na Maria Salom de España és d'Inca, molt mallorquina, fa herbes seques, adora la Mare de Déu de Lluc i li agraden es boleros. Què no és guapo això?

Valoració:9menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 9 anys

11 de juliol de 1715: Mallorca capitula davant el cavaller d'Asphelt.

Valoració:5menosmas
Per Foner., fa mes de 9 anys

Estau segurs que com més ens enfrontem, més ens respectaran. S'ha acabat el mallorquinet manso i "Conco Tom"! NO RESPONDRE MAI A RES EN CASTELLÀ: "Eso dueleee..., dueleee!", pensen. Clar, com que no hi estaven avesats.

Valoració:2menosmas
Per Al·lot, fa mes de 9 anys

Ni a l'únic diari en català que tenim a Balears podem viure tranquils sense forasters inadaptats i pan-castellanistes, ni aquí podem, és gros això.

Aquesta "bona educació" o "amabilitat" mallorquina ja fa molt d'oi, hem de començar a mostrar collons, això és un diari en CATALÀ, l'ÚNIC que tenim, i les normes haurien de dir clarament que l'única llengua permesa per comentar és la LLENGUA CATALANA.

Qualsevol país del món té clar això, tots tenen ben clar que la seva llengua s'ha de respectar. Per què nosaltres hem de ser tan porucs i "simpàtics"?

No els basta amb tots els diaris forasters que tenen ells, han de venir aquí a emprenyar a l'únic diari que tenim nosaltres, perquè ja se sap que el caràcter castellà consisteix precisament en això, anar fins al darrer territori possible a imposar-hi la llengua castellana per dret de conquesta.

dBalears.cat, despertau, una mica més de collons, per favor.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris