algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
21°

Faixes, ara que hi ha rebaixes... i altres ormejos

No cal que expliqui la funcionalitat d'una faixa. No, no penseu que em refereixi a aquestes faixes que serveixen per lligar caramullets de bitllets d'euros, ni tampoc a les terapèutiques o a les de protecció lumbar. No, em referesc a les faixes que tots teniu ara a la imaginació i que serveixen per mostrar la cara amable d'un abdomen, però alhora oprimeixen la carnadura, les xulles i les impúdiques i alhora, indecoroses, mulles. Quan l'operació biquini ha resultat un fracàs, ergo no ha assolit l'aprimadura desitjada, sol ser el recurs que hom -o més ben dit, don- fan servir per minimitzar, de cara a l'exterior del ventre, la derrota íntima però, alhora, també més que evident.

Sembla que el nostre govern no acaba de sortir-se'n del tot bé en aquest bell propòsit d'aprimar l'Administració i, com una damisel·la primcernuda i presumida, ha recorregut a la faixa per intentar mostrar-nos gat per llebre o, cosa que és el mateix, que sembla que ha aprimat l'Administració però realment allò que han fet ha estat cobrir-ho amb una faixa perquè sembli una mica més estètic. Perquè, si bé sobre el paper és cert que en José Ramón Bauzá ha reduït càrrecs, el que no queda tan clar és com maniobrarà amb aquest decret que ja ha promulgat i que, en el fons, li deixa les mans lliures per fer i desfer amb els alts funcionaris, els que tenen un nivell superior al 28, vaja, traduït en un llenguatge obscè, els que s'embutxaquen més de 3.000 euros cada mes, sense comptar-hi els incentius que puguin tenir. D'entrada, ja en té dos més dels que havia promès, d'alts càrrecs. I també s'han apujat els sous. I la pregunta que ens feim molts és la següent: com es governarà i qui ho farà? Ho dic perquè, com ha passat aquesta setmana amb els malaurats incendis, resulta que la meitat del Govern, gairebé, hi eren al darrere. No com a piròmans, és clar, sinó per donar la cara o per fer com qui apagar el foc. Si només fan representació institucional, qui farà les actuacions per sortir de la crisi? O ja no hi ha crisi?

També es veu que amb les rebaixes ens han endossat una altra cremallera. A la llengua, una més. Ara, el Govern central té les mans lliures per, en virtut d'una resolució aprovada pel Parlament Europeu, privar les retolacions només en català dels productes alimentaris. I tot en virtut sempre del progrés i dels bons aliments, que no hi estam en contra, de saber el que menjam, però que no ens prohibeixin retolar només en català si hom li ve de gust.

El tercer ormeig tèxtil que ens han endossat aquests dies no sé ben bé com qualificar-lo. Els espanta-sogres deuen estar rebaixats? És que a mitjan setmana en Pepín Blanco, amb una rialleta cínica a la boca, va tenir una actuació que no sé com qualificar-la. Semblant a la d'aquells al·lots petits que han fet una malifeta, cagat on no deuen, per exemple, i amb un pal remenen la merda en senyal de victòria. Ell, amb l'agreujant que no és cap infant d'uè, en va fer una de semblant. Ara resulta que, una vegada que ens han fregat pels morros per pa i per sal que som el país amb més km d'AVE, ara van i diuen que no ho poden mantenir, que cada km de via d'AVE són 100.000 €, i qui diu l'AVE diu també algunes infraestructures més que deficitàries, com ara el famós aeroport de Ciudad Real. I com que no poden mantenir-ho, allò que haurem de fer tots serà gratar-nos la butxaca per força. No seria possible la insubmissió fiscal? No està ben justificada en el cas de l'AVE? Sí, és clar que sí. La xarxa de l'AVE -tothom se'n fa creus i en fa befa!- és un peatge ideològic que hem hagut de pagar tots, perquè s'ha fet més amb criteris de patriotisme, de nacionalisme tancat, obsolet i decimonònic, com en diuen ells, que no amb criteris de rendibilitat econòmica. Ja n'han hagut de suprimir un tram abans que no hagin planificat la línia més rendible, que seria el corredor mediterrani. Però planificar-lo seria com desvertebrar Espanya i ells, oberts i internacionalistes, en segons què no van de berbes... Es veu que les rebaixes no només serveixen per renovar el vestuari, sinó també per fer-nos prendre les mateixes cullerades de sempre. Amb dosis multiplicades, és clar!.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Capó, fa mes de 9 anys

Independència, ara!
Com els argentins, que avui commemoren la seva.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris