algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

'Heil Hitler!'

Aquests dies hem llegit que la Fiscalia Anticorrupció demana presó per als acusats del cas Turisme Jove, que es va esdevenir el temps d'en Matas. Crida l'atenció que la premsa espanyola de Mallorca, tant la d'ultradreta com la de centreesquerra, va ben alerta a mesclar aquest cas amb les sigles "PP". Parlen d'un grup d'individus sospitosos, no del PP. És escandalós comparar aquest tractament amb el que han fet aquests mateixos diaris amb el cas Ca'n Domenge, que sempre han presentat encollat a les sigles "UM". Igualment, aquesta setmana hem vist com el jutjat que duia el cas d'En Francesc Buils, que acusaren de fer magarrufes amb l'esteticista de Na Munar, ha arxivat la causa. Aquesta premsa, amb un dia de dir-ho, ja n'haurà sortit. Saben el mal que feren a En Buils, amb l'enfilall de titulars que publicaren quan l'acusaren d'haver fet brutors? Qui li pagarà ara el mal que li feren? Un altre exemple: la premsa espanyola de Mallorca, tant l'exaltada com la moderada, sempre que anomena En Miquel Nadal, hi afegeix l'aclariment "ex presidente de UM". Molt bé. Però heu reparat mai que anomenin en Jaime Matas "ex presidente del PP"? No. Mai!

Tota aquesta porqueria que fan amb el tractament radicalment diferent dels casos bruts, segons si el partit dels protagonistes és mallorquí o espanyol, és el resultat de la guerra psicològica i de la campanya de criminalització que el feixisme fa anys que practica contra els grups nacionals que no encaixen dins l'Espanya identitàriament sinònima de la Gran Castella, que ens volen imposar.

El feixisme no té aturall. És molt eficient a l'hora d'escampar consignes. És el dimoni per a despertar els més baixos instints humans. En el III Reich, un delinqüent "ari" era això: un malfactor, un individu amb nom i llinatges. Un jueu, en canvi, pel mateix delicte, era un porc jueu. Reparau ara la rumorologia que fan servir contra els immigrants que hagueren de menester el temps del totxo, quan bravejaven amb la consigna "España va bien". Cercau a qualsevol bar segons quines taules de parroquians. Asseis-vos-hi una estona. Feis l'experiment de moure'ls el tema dels "moros" que van a l'hospital, per dir un exemple. Aviat sentireu les mateixes quatre o cinc malifetes que hauran patit els vostres companys de bar. Un haurà vist com el metge haurà fet passar el moro primer a la consulta, sense fer coa. Un altre haurà vist regalar els llibres escolars a un nin moro i, en canvi, ell ha de pagar els del seu fill. Un altre sabrà d'un moro que fa pudor i embruta l'escala. Sempre el mateix repertoriet. En lloc d'entrar-hi en conversa seriosa, constructiva i racional, que seria dir que tothom té els mateixos drets però també ha de tenir les mateixes obligacions, no. Provau de fer el paper, per una estona, de pensar com ells. Donau-los corda. Desbarrau contra els "moros", contra els "negres", contra els "sudacas", i eixamplau la croada contra els "forasters". Aquí en començareu a veure qualcun d'ofès, un altre que dissimula, un que s'empegueeix, un que acota el cap, un que mira per devora a veure si qualcú us ha sentit. Aquí us cercaran frenar. Tornaran vermells. Els haureu donat la raó una mica massa.

És normal: avui la majoria -jo mateix- ja té qualcú a l'àmbit familiar procedent de la Península. Amb el tracte personal, descobrim que són persones. I que, de persones, pertot n'hi ha de bones, de dolentes i del caramull. Interessa com és i com es comporta la persona, no d'on ve. A més, el nacionalisme espanyol ens ha inculcat que fa toixarrut i maleducat, relacionar un comportament individual dolent amb el seu lloc d'origen... quan aquest lloc és Espanya. En canvi, ens deixa fer si ens amollam contra els no espanyols. Fins i tot, ens accelera des dels mitjans de comunicació.

La barroeria que podeu sentir a qualque bar sobre les persones pel seu origen, la podeu llegir a la premsa sobre els partits polítics segons l'àmbit territorial d'actuació. Què esperen aquesta premsa, aquestes ràdios, aquestes televisions a cridar Heil Hitler!?.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xesca, fa mes de 9 anys

Es tracta del fenomen de criminalitzar un partit que feia nosa perquè podia pactar tant amb el pp com el psoE i això rompia el bipartidisme i, per tant, llevava molt de poder als dos partits d'obediència madrilenya.

Pel que fa al fenomen comentat a la segona part de l'article, cal dir que la immigració de la darrera dècada i mitja ha estat una importació desmesurada de mà d'obra barata que servia uns interessos molt concrets. A la resta de la població se'ns venia que calia que vengués multitud de gent perquè cotizassin i nosaltres poguéssim jubilar-nos, etc. Al final, ens diuen que hem de retallar-nos-ho tot i que hi ha dificultats perquè ens jubilem... Han de pagar les prestacions a l'excés de gent importada que ara no té feina. Els comentaris poc racionals que se senten als bars i a les cafeteries ... tenen una explicació que comença per aquí.

Valoració:3menosmas
Per Ous amb caragols, fa mes de 9 anys

Hi ha una mescladissa d'ous amb caragols. La segona part m'agrada. Però ficar-hi en Hitler....no sé què hi pinta.

Valoració:0menosmas
Per Antoni, fa mes de 9 anys

Molt bé la primera part sobre el tracte completament distint, segons quin sigui el partit, dels casos de presumpta corrupció. Al final, quests mitjans ho han aconseguit: amb el tractament fet, molta gent pensa que UM era un partit corrupte i, en canvi, el PP no (quan els casos de pressumpta corrupació són molt més abundants al PP). En tots els partits hi ha gent bona i alguns que no ho són tant. Si lo que volen aquests mitjans de comunicació (comunicació no objectiva en molts de casos) és el bipartidisme, ho estan aconseguint. La gent preocupada pels interessos d'aquesta terra hauria de fer una reflexió profunda de tot el que està passant.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris