cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

Alexandre Ballester, el gran absent del Certamen de Costix

Al llarg de més de vint anys consecutius, vaig compartir sempre respectables opinions, en el Certamen de Pintura vila de Costitx, amb el bon amic Alexandre Ballester, que finà dijous passat, dia 30 de juny, festivitat de Sant Marçal.

El seu ponderat criteri, prou raonat en la valoració de cada una de les obres, en la qual participaren, d'una manera escalonada, formant part del jurat, Bernadí Celià, (Sóller,1921-1985), Miquel Navarro Galcerán, Antoni Rovira, Rafel Perelló Paradelo i Damià Ramis, foren molt concretes i acceptades a l'hora de concedir els premits.

Vaig gaudir vivament de l'entrenyable amistat d'Alexandre Ballester. A sa Pobla, vaig prendre part en la creació del Museu d'Art, certamen de façanes, així com en el ple municipal, el juliol de 1970, per fer saber que s'encarregà a l'escultora Remigia Caubet la realització d'un monument als poblers, sempre de la mà de l'escriptor i cronista de l'Ajuntament.

Costitx el recordarà sempre amb molta estima, i la seva absència la sentirem tots aquells que visquérem, any rere any, les convocatòries del certamen, que va per la trenta-dosena.

L'estiu de 2005, l'escriptor presentà els vint-i-cinc anys del concurs El Miracle de la vila de Costitx.

Aquest és el fruit d'una feina ben feta -ens solia dir-, feina feta amb amor i constància, amb rigor i honestedat.

L'amic Alexandre Ballester ens deixa un gran llegat d'obres.

Recent editada, vaig rebre'n la darrera: Un no res d'eternitat, amb una amigable dedicatòria.

Alexandre Ballester estarà sempre present en el Certamen de Costitx, que tenia en gran estimació.
Descansi en pau.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris