cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

La dreta (el PP, concretament) i la llibertat

Marisa Goñi -i, d'aquí a no res, el seu equip- deixa la direcció general de Mallorca TV i d'Ona Mallorca amb el cap ben alt. La seva gestió és exemplar pel que fa al manteniment de la voluntat d'objectivitat en uns mitjans de comunicació públics. Més que de neutralitat o d'imparcialitat, hauríem de parlar de l'ideal d'objectivitat com a valor d'ètica professional -sobretot perquè no hi ha res que ens convidi a excloure'n o a atenuar-ne el compromís. Els professionals de la ràdio i de la televisió del Consell han estat especialment curosos en el tractament de l'actualitat, sense que, per això, la seva actuació hagi estat exempta d'errors, d'excessos o de mancances: però mai dictats per l'esperit sectari.

JR Bauzá els tenia emproats. El Partit Popular ja havia fet una jugada semblant amb Cat ràdio, quan Jaume Matas guanyà les seves darreres eleccions. Sembla que la dreta necessita, per manifestar-se com a tal, reduir la llibertat pel procediment de tancar mitjans de comunicació -una tradició llargament acreditada arreu del món i en el decurs de la història- i, sobretot, reduir la presència del català a la graella -preguntau-ho a Francisco Camps. Comparat amb el castellà, el català té una presència quasi testimonial en el panorama audiovisual illenc -i què us en diria, de la premsa escrita? Mentre JR Bauzá prometia la destrucció dels mitjans públics del Consell i d'altres contraforts del català al nostre país, creixia la presència de gent del PP en una emissora de televisió local en procés molt avançat de castellanització i alineada amb la dreta espanyola més radical.

La coartada pressupostària no és convincent. Com en el cas de l'estalvi de l'Ajuntament de Palma en dinamització (el 0,003% del pressupost), els comptes del Consell de Mallorca hauran de ser severament ajustats per explicar el tancament de Mallorca TV i Ona Mallorca com a simple mesura d'estalvi.

Hi ha alguna cosa de molt poc exemplar en aquesta decisió: el càstig a la feina ben feta. I la política, que ara tothom vol dignificar etc, no hauria de servir per a fer aquests estropells, que impliquen deixar cent persones sense feina i esbucar el sector de l'audiovisual.

Per si algú tenia dubtes sobre el caràcter polític/ideològic d'aquesta maldat, les formes en què s'ha executat dilueixen qualsevol dubte: destituïda Marisa Goñi, es nomena un nou director general que fa quatre dies anava en llistes d'UPyD -ni tan sols del PP! Aquest senyor ha rebut l'encàrrec de destruir una obra ben feta. I l'ha acceptat de bon grat. Es deu sentir orgullós d'haver estat elegit per deixar gent sense feina i engreixar l'atur? Creu que així fa més gran Espanya i afebleix l'enemic? Però ja no és un problema de Maria Salom ni de Joan Rotger, o això deuen creure ells.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per PEPON, fa mes de 9 anys

Amigo Pepin (o Don Pipin como teguste mas), lo de que esta television no la ve casi nadie es una broma no? que tio mas cachondo...

Valoració:0menosmas
Per Miquel carbonell, fa mes de 9 anys

Si bé és cert que la genesis de l'emissora, va ser un tant personalista, també ho és, que amb el pas del temps s'ha convertit en un referent dins de les televisions locals, en el seu moment, quan el pas al TDT, per diverses raons va ser el paraigua on es van acollir una importantíssima xarxa de petites emissores de la part forana, mantenint així el treball i la il.lusió de centenars de persones, que conformen el panorama audiovisual a Mallorca.
D'altra banda és absolutasmente fals que ningú vegi aquest canal, amb més audiència que altres emissores autonòmiques que es reben a l'illa i encara que res és gratis és l'única emissora que gestiona tan adequadament el seu pressupost que acaba l'exercici amb superàvit, cosa inusual en aquests mitjans.

Valoració:2menosmas
Per Jordi, fa mes de 9 anys

Objectivitat? Una cadena que nasqué per caprici personal de M. Antònia Munar tot i ja tenir l'autonòmica en marxa? Els informatius al servei de F.Armengol durant els 4 darrers anys ( i de pobre factura tècnica amb audiència 0%). Ara resulta que estalviar doblers no está bé. Ara resulta que tota Mallorca veia M. Ara resulta que això és un moviment contra el català!. Ara resulta que ningú recorda els més de 80 treballadors d'IB3 que s'han anat al carrer durant el mandat d'Antich. Ara resulta que està mal vist cumplir les promeses electorals. I, Sr. Frontera, en Matas ja no hi és. Fa temps que no hi és, per sort. I estam al segle XXI, desperti.

Valoració:0menosmas
Per PEPIN, fa mes de 9 anys

Amigo Pepon (o Don Pinpon como te guste mas), lo de que esa television la veis muchos es una broma no? y lo de que "casi" no cuesta dinero tambien no? que tio mas cachondo...

Valoració:-10menosmas
Per PEPON, fa mes de 9 anys

Si, que alegria que no cieeren una television, que vemos muchos, y q. casi no cuesta dinero al contribuyente, estos del PP son buenisimos...

Valoració:-2menosmas
Per PEPIN, fa mes de 9 anys

Si, que lastima que cierren una television que no ve casi nadie y cuesta dinero al contribuyente, estos del PP son malisimos...

Valoració:-25menosmas
Per Aina, fa mes de 9 anys

I aviat IB3 tornarà a ser la clavaguera mediàtica dels temps de Maria Umbert. Jo ja em nego a sortir al carrer, perquè la majoria de la gent del carrer ha votat PP, per tant dedueixo que donen suport a aquestes fetes tan "glorioses".

Valoració:20menosmas
Per miquel, fa mes de 9 anys

Molt penós i depriment. I el més penós i depriment és la connivència de la societat nostre callant no reaccionant i sobre tot refrendant amb el vot aquestes actuacions i d' altres que duites a altre extrems ja es practicaren anys enrera como a genecidi i erroneament de societats i pobles.

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris