muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

Nomenaments i cessaments, PSM i PP

Quan Nanda Ramon es va fer càrrec de les qüestions de cultura a l'Ajuntament de Palma, ara fa quatre anys, va renovar els seus càrrecs Magdalena Aguiló, directora de la fundació Pilar i Joan Miró, i Joan Carles Gomis, director d'activitats artístiques (casal Solleric, bàsicament). No és un gest freqüent, ben cert, però tenia molt d'exemplar. Nanda Ramon considerà que els dos càrrecs, per més que nomenats per l'anterior govern, del PP, havien desenvolupat un treball que mereixia continuïtat. Aquesta valoració passà per davant d'altres valoracions de caràcter sectari, de manera que s'ha pogut donar continuïtat a unes feines i reforçar unes línies d'actuació que no afavorien el PP o el PSM, sinó la ciutadania.

Ara, el jove Gilet ha interromput una sana tradició. Li hem de suposar coneixements en matèria d'arts plàstiques, de cultura en general, de política cultural, ja que el càrrec ho demanda. No creim que el PP s'arrisqui a fer de les institucions públiques una escola de polítics, cosa que seria com fer experiments amb xampany del més car i quan el xampany escasseja. Al contrari, és ben segur que, del batle Isern per avall, i fins al darrer de la llista, estan tots ben preparats per exercir les funcions corresponents de manera brillant i per al bé de la ciutat. Seria incomprensible que el PP de JR Bauzá hagués posat en llistes persones sense les suficients garanties, només amb la finalitat de foguejar-les o de formar equilibris entre tendències, grups o comarques: prova d'això és que, com recordava el batle de Manacor, Antoni Pastor, no ha nomenat cap conseller ni cap alt càrrec de Manacor.

De manera que, si Gilet ha considerat oportú no renovar els dos càrrecs en qüestió, és ben segur que hi haurà esmerçat tota la seva capacitat per avaluar la feina feta i la conveniència o no de la seva continuïtat. Per tant, podem esperar canvis en la política cultural desenvolupada per aquests punts tan sensibles, com són la fundació Pilar i Joan Miró i la fundació de Casals d'art i d'Espais expositius (el Solleric et al.) Quins seran aquests canvis? En funció de quines noves orientacions es produiran?

Com que no es pot jutjar el futur, el que tenim ara per ara a mà és una lliçó que convé aprendre: l'esquerra nacionalista pot mantenir càrrecs nomenats pel PP si aquesta decisió és bona per al país. El PP, no. Ara veurem què és bo per al país, segons Isern/Gilet, en matèria cultural. El futur ens ha d'aclarir el perquè de tot plegat, si és que tot plegat té algun sentit intel·ligible per a les persones humanes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalina, fa mes de 9 anys

Enhorabona a Nanda Ramon i als tècnics que han fet possible que hagim pogut gaudir de la seva bona feina. Moltes gràcies.

Ah! i contestant al Català de Mallorca dir-li que gràcies a persones com ell segurament tenim PP per tot arreu!

Gràcies Nanda i també a tot el teu equip!

Valoració:0menosmas
Per Rovelló, fa mes de 9 anys

El PP no perdona als "col·laboracionistes" amb el rojos. Ja va passar fa 8 anys als Serveis Jurídics del Govern Balear. Hi va haver neteja.

Valoració:6menosmas
Per Llonguet, fa mes de 9 anys

Enyorarem al Sr. Gomis. Ell i el seu equip han posat el llistó molt alt a Palma. Tornarem al temps de les figuretes de Lladró? El temps ho dirà.

Valoració:15menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

Som manacorí i conec personalment Joan Carles Gomis i tenc ben present el seu currículum. Sense menysprear ningú, tenc seriosos dubtes que hi hagi qualcú més preparat que ell per ocupar el seu càrrec. De la mateixa manera que en qüestions de teatre Tomeu Amengual és únic, en qüestions de pintura Joan Carles és únic. Ambdós són vocacionals de la feina que fan. I això no abunda.

Valoració:21menosmas
Per català de mallorca, fa mes de 9 anys

l'esquerra nacionalista???. Quina esquerra nacionalista?
Aquí no en tenim d'això.

Valoració:-37menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris