algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
20°

La davallada de l'atur a Balears

Tot i que era d'esperar un increment de la feina a principi d'estiu, qualsevol dada positiva ha de ser benvinguda

Tot i que entra en el terreny de la lògica que les dades de juny siguin positives per a les Balears, el fet que 4.278 persones més tinguin feina s'ha de valorar com un clar símptoma que, malgrat les dificultats, la indústria turística suporta perfectament la crisi gràcies a la seva habilitat per oferir preus competitius. No s'ha d'oblidar tampoc que aquest bon comportament turístic es deu, en part, a la cada cop més evident recuperació econòmica dels països emissors.

Això significa que l'Arxipèlag pot aspirar a ser punter en el conjunt de l'Estat a l'hora d'iniciar la recuperació, però no ens podem enganar a nosaltres mateixos. La crisi espanyola, en el seu conjunt, és estructural. Durant lustres, la construcció assolí un pes sobredimensionat que distorsionà la xarxa productiva. Ara, és molt mal de fer redreçar la situació. Per molt bo que sigui el funcionament del turisme, té un efecte balsàmic, però no arregla les profundes disfuncions estructurals que es patiran durant molts d'anys.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dissidents, fa mes de 9 anys

A qualsevol cosa li diuen feina. Perquè no es pot comptabilitzar com una feina un contracte de 16 hores setmanals o menys (que són moltíssims especialment en el sector del comerç) en tant que no s'arribi a un nivell salarial de subsistència. Ara bé els panxacontents de la política poden estar estar satisfets perquè totscobren per presentar-nos estadístiques impresentables.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris