cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Embruta, que és de franc

No conec ningú a qui hagi vingut de nou l'envestida del PP contra el projecte de dinamitzadors lingüístics. Tothom se l'esperava i algú, fins i tot, s'estranyava que no hagués estat abans i encara amb més mala bava. De tergiversacions i mentides sobre la iniciativa que posà en marxa la Direcció General de Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma la passada legislatura se'n podrien haver dit moltes més. Si haguessin parat una mica més d'atenció als seminaris de creació de realitats alternatives que tant triomfen als mitjans de la caverna, tal vegada Gilet i Martínez haurien pogut arribar a encolomar als dinamitzadors lingüístics l'assassinat de Kennedy. Però no ha estat així. I els dos tinents de batle de Cort han fet el ridícul. Mitges insinuacions, mitges mentides i cap veritat.

Coneixent la simpatia que tenen per la nostra llengua els populars que ara tallen el bacallà i les ganes de revenja que passegen, no m'estranyaria que abans de fer aquestes declaracions els tinents de batle s'haguessin volgut preparar bé la sortida a escena. Segurament, cercaren pels racons i amagatalls de l'Ajuntament tots els papers que fessin referència a la iniciativa dels dinamitzadors per trobar l'arrel de la corrupció. Probablement, prepararen a consciència els seus argumentaris abans de la roda de premsa. De tota la feinada, però, només en sortí una llufa.

Els dos representants del Partit Popular, una formació que els darrers anys s'ha fet un fart de reclamar el dret a la presumpció d'innocència per als seus, es carregaren amb dos trets d'escopeta de fira el discurs de la transparència i l'honestedat que tanta feina havia suposat al seu líder autonòmic. Sense aportar cap dada ni una, i amb un únic objectiu que poc tenia a veure amb el fet d'explicar la veritat als seus conciutadans, Gilet i Martínez varen vessar les seves insinuacions gens gratuïtes contra la iniciativa dels dinamitzadors lingüístics.

Que ningú no pensi que fou res improvisat. No se'ls encalentí la boca, a Gilet i a Martínez. De fet, l'espectacle ni tan sols no formava part del ritual quadriennal que propugna l'enterrament públic de les iniciatives de l'anterior govern municipal. Al contrari, ben poc tenen a veure les paraules dels tinents de batle amb els responsables de Cort de l'etapa anterior o amb els mateixos dinamitzadors. No es poden comparar tampoc amb l'ànsia per treure els primers metres del carril bici o a inaugurar el nou asfaltatge del carrer de Blanquerna. Les declaracions de Gilet i Martínez van més enllà de l'àmbit estricte de l'Ajuntament de Palma i de la iniciativa de Política Lingüística de Cort.

Algú podria pensar que no són sinó una mostra més de la necessitat que té el Partit Popular per acabar de consolidar el radicalitzat moviment antimallorquí dins les pròpies files, ara que ja es dóna per impossible complir amb les promeses que els feren d'acabar amb la presència de la nostra llengua al sistema educatiu. Algú altre podria afegir que l'envestida dels tinents de batle de Cort és una passa més en una estratègia de llarg recorregut que no cerca altra cosa que insistir en una línia argumental ben clara: la llengua catalana és un negoci envoltat de corrupteles. És la gota malaia de sempre, que no té altre objectiu que criminalitzar qualsevol persona, col·lectiu, entitat o institució que tingui un mínim d'interès o de preocupació perquè el procés de normalització de la nostra llengua tiri endavant. Res que ens pugui venir de nou, per tant.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Clara, fa mes de 9 anys

En el fons ens haurem d'alegrar que siguin tan dolents en estratègia. Tenen copat tot l'espai de l'extrema dreta i allò que haurien d'assegurar és la no recomposició del centre regionalista. Hi ha molts de milers de vots a la zona de Convergència i la Lliga que no es faran seus. Així que... millor que facin ideologia fatxa!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris