cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

Decisions

Les primeres mesures preses pel nou govern del PP són, encara, una incògnita, en tots els sentits. S'ha parlat molt d'un estalvi de càrrecs, que sembla objectiu, però al mateix temps existeix una polèmica sobre la dimensió real d'aquesta mesura. Les informacions que es van publicant són contradictòries i, en la major part, qüestionen de manera seriosa els anuncis fets per Bauzà quant als estalvis programats. El tema, pel que es veu, és generalitzat a totes les comunitats autònomes del PP: en totes elles, els anuncis són els mateixos i es troben marcats per aquest plantejament: auditories, austeritat, retallades. Però, al mateix temps, es parla que tot això no afectarà la prestació de serveis públics essencials. Aquesta quadratura és complicada, però cal estar a l'espera que es pugui concretar d'alguna manera. Si les directrius vénen de Madrid, l'adopció d'aquestes ha estat entusiàstica per part de les institucions balears: tots els consells insulars, els ajuntaments més significatius i tots els dirigents del PP repeteixen, com un mantra, les mateixes consignes, tot i que no expliquen com les pensen concretar.

Això és el que preocupa: la manca de concreció de les mesures anunciades, amb caràcter més aviat generalista i sense cap mena d'actuacions específiques. Perquè, anem a veure, com s'ho farà la senyora Castro a l'hora de retallar i reassignar i reajustar, posin-hi el verb que vulguin, sense afectar ni tan sols un poc, un mínim, els serveis sanitaris que es presten, i que el govern Antich es va encarregar de preservar al màxim? I com pagaran els proveïdors en la seva totalitat, si ja anuncien que pagaran a uns i deixaran de pagar a altres (com per exemple, els farmacèutics, que ara ni piulen però que varen protestar fins a l'extenuació amb l'anterior govern). Som ben conscient de les dificultats que té el govern, i cal donar-li uns mesos de confiança per aterrar, posar-se al dia i prendre decisions que siguin efectives i no només mediàtiques o superficials, que és el que està fent en aquests moments. Però al mateix temps crec que els actuals dirigents són presoners de les seves paraules, de les seves consignes, de les seves promeses. Sabien que les coses no estaven bé, perquè l'equip del president Antich ho havia dit per activa i per passiva, però s'entestaren a prometre coses que resultaran molt difícils de complir. I, endemés, de bon començament decideixen, per a més escarni, apujar els sous a l'estret grup de privilegiats que envolta el president. Com haurà caigut això a la resta del govern, a la resta dels funcionaris (que ara també callen, que curiós), a la resta dels alts càrrecs de l'administració?

A tot això, la gran perla és la de la presidenta del Consell de Mallorca: promet aprimar la institució però al mateix temps fer moltes coses, amb moltes menys persones, que, a més a més, han d'estar... al carrer! Això és tremend: menys hores de despatx i més estar "a peu d'obra", deu voler dir la senyora Salom. Com sortiran les hores de feina, és un misteri per mi. Perquè, la veritat, no crec que els components d'aquest equip del Consell de Mallorca, per molt bons que siguin, s'acostin a éssers superiors, capaços d'estar a missa i repicant, d'estar mirant papers, fent auditories, revisant projectes, discutint problemes i, alhora, trobar-se en el bessó del carrer, al costat de la gent, escoltant detingudament tots els problemes. He de pensar que tot plegat són tics propis dels que entren a governar, tot i que en el CIM la gent és prou experimentada en la gestió, cosa que no succeeix en el Govern balear, la major part dels components del qual són més aviat novells.

En qualsevol cas, cal estar atent als moviments que es produiran les properes setmanes i mesos, veure si es presentarà un nou pressupost, que tantes vegades reclamava el PP al govern Antich, si pagaran a 25 dies, que és el que han tornat a prometre amb una nova llei que encara no es coneix, i en fi, si estaran a l'altura de les expectatives generades. Mentrestant, aquells que sempre havien votat socialistes i que restaren a casa el dia dels comicis, més el bon grapat de sindicalistes, ecologistes i tutti quanti que foren tan severs i crítics amb el govern Antich, exigint massa sovint de tot i molt, idò ara, a esperar, i restar, molts d'ells, darrere les pancartes. Si és que tenen valor i esma per muntar-les.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per martorell, fa mes de 9 anys

No puntueu ni contesteu comentaris fets en una llengua altra que el català; ha començat la guerra: no es pot confraternitzar amb l'enemic que ens vol destruir. Per molta comentera que facin. Sabem que costa aguantar-se; però hi ha d'haver un canvi, a aquesta gent no li importen les nostres rèpliques, és molt més contundent el nostre silenci. Per a una situació d'emergència, accions d'emergència. Que aquí s'hagi d'escriure en català és una qüestió prèvia i que els demostrarà que aquesta llengua és útil, necessària i imprescindible.

Valoració:0menosmas
Per ane, fa mes de 9 anys

¡Si señor un comentario escrito con todo el sentido común del mundo!, menos mal que todavía quedan cabezas bien amuebladas. Chapeau.

Valoració:0menosmas
Per navegant, fa mes de 9 anys

Que li demanin la recepta màgica!

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2011/07/la_ruina_de_catalunya_70674.php

Valoració:6menosmas
Per navegant, fa mes de 9 anys

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2011/06/el_psoe_ignora_badia_i_vota_en_contra_el_catala_70528.php

Valoració:9menosmas
Per Moles, fa mes de 9 anys

Però què ens ha de contar ara, si a Euskadi el PSOE governa de la mà del PP!

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris