algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
20°

L'internament de dos menors

L'agressitvitat envers els més dèbils i l'obsessió d'imposar la força sobre la raó són, sens dubte, gèrmens de feixisme

Dos menors de 16 i 17 anys passaran els pròxims tres anys en un centre d'internament de Palma per l'agressió a un indigent de la plaça d'Espanya. Els dos menors han assumit que la seva intenció era acabar amb la vida del marginat, que quasi s'ofegà amb la pintura que li llançaren.

Es tracta d'un fet altament preocupant i que demostra, de qualque manera, la tensió que es viu al carrer. Però, per sobre d'això, allò que crida més l'atenció és que hi hagi adolescents que no tenen cap càrrec de consciència a l'hora d'emprar la violència contra els més dèbils, els que no disposen de la més mínima capacitat de defensa. Això, tant si ho saben aquests menors com si no, és el germen del feixisme, de la llei de la força i del sotmetiment als més forts. Convé estar a l'aguait amb aquest tipus de situacions, perquè no es tornin a repetir.

En conjuntura de crisi, els focus de tensió es multipliquen, sobretot als grans nuclis urbans. Cal actuar per evitar desastres d'aquests tipus i no deixar de banda la formació humanista i democràtica del jovent.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Llorencet, fa mes de 9 anys

En Foc i fum només perd la raó quan parla de la llengua, de la seva consevació, de la protecció que li devem si la volem mantenir.

Valoració:5menosmas
Per Mestre jubilat., fa mes de 9 anys

A Foc i fum: La raó li vessa. Li donc tota.

Valoració:6menosmas
Per foc i fum, fa mes de 9 anys

I totes aquestes actuacions no seran consecuència de la manca de valors que hem inculcat a la nostra joventut? Els socialistes han destrossat l'educació a les escoles i així mos va!

Valoració:5menosmas
Per Mestre jubilat., fa mes de 9 anys

Si qualcú encara es pensa que als setze anys un al·lot no distingueix entre el bé i el mal, es que és un errat de comptes. O sia, que pot esser pare o mare i no sap el que està bé i el que no? Si de molt més jovenets ja ho saben! El que també saben és que els seus delictes no seran punibles per l'edat absurda a partir de la qual "ja són majors".

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris