algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Acomplir la promesa

José Ramón Bauzá està acomplint bona part d'allò que va prometre: gran retallada d'alts càrrecs, fusió o eliminació d'empreses públiques i, en definitiva, emmagrir l'Administració autonòmica. A curt termini, és un gran cop d'efecte que deixa en evidència l'engreixada estructura de poder dels temps passats. El problema és quan de temps podrà aguantar aquesta situació. Amb un vicepresident, mitja dotzena de consellers i moltíssims menys llocs de responsabilitat política, tot fa pensar que el seu miniequip de poder anirà amb la llengua defora abans que acabi l'any. Ara mateix, en plena crisi econòmica, aquest vestit tan estret dóna una figura impecable i estilitzada al poder. No n'hi ha dubte. I la gent està admirada. Però d'aquí mig any el que voldrà la gent és eficàcia, molta eficàcia per optimitzar al màxim els recursos de què es disposen. Aleshores, es pot produir el risc de no estar a l'altura, que falti maquinària política per fer possible la recuperació. I si aquesta recuperació es produeix, també és possible que manqui combustible polític per fer avançar aquesta terra al ritme que necessiti quan arribi el moment.

El temps ho dirà. De moment, José Ramón Bauzá té totes les cartes a la seva mà. Té poca gent disposada a fer molta de feina. És així com s'aixequen les grans empreses. No hi ha cosa que desesperi més els ciutadans que veure la multiplicació injustificada de despatxos públics, mentre, al carrer, no hi ha ha ni recursos ni esperances.

Un altre factor és que Bauzá deixa gent ferida dins el seu mateix partit, que esperaven ara un càrrec i han quedat amb dos pams de nassos. Tal volta d'aquí mig any, quan necessiti més persones per als ponts de comandament, ja no li sigui tan senzill trobar gent amb el mateix entusiasme.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Capó, fa mes de 9 anys

És la tercera vegada que ho escric. Els consellers poden evitar l'excés de feina: basta que DELEGUIN.
Algú creu que el batle de Barcelona, per exemple, signa tots els escrits que surten de l'ajuntament?

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris