cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

Els mossos i Felip Puig

Felip Puig no s'atura de tirar floretes als Mossos d'Esquadra pel fet que aconseguissin desallotjar temporalment la plaça de Catalunya amb el saldo de 121 ciutadans contusionats i un de molt greu. Miro una i altra vegada les fotografies de la càrrega i arribo a la conclusió que, si l'orgull del senyor Puig creix i s'enforteix a partir d'aquestes imatges, cas de veure baixar Àtila del nord a mata-degolla s'hauria mort de gust. Llegeixo que els indignats llançaren pedres i altres objectes als Mossos. Però no n'he trobat cap testimoni gràfic. O potser, els indignats, abans d'agredir-los, tingueren cura d'oferir als fotògrafs barra lliure a qualsevol dels cafès dels voltants? Qui sap. Tanmateix, allò que podem veure per Internet, és gent desarmada que intenta esquivar les porres. A cap de les fotografies surt un ciutadà en actitud de tornar els cops, de manera que arribo a la conclusió que l'actuació policíaca és desproporcionada i mereixedora de tot un seguit d'adjectius, no gaire afalagadors, que el lector perspicaç podrà enumerar sense dificultat.

Com poden acarnissar-se cinc Robocop amb una persona desprotegida, allargada en un banc de pedra, panxa amunt i rapinyant l'aire com un moix de- sesperat? Faig un esforç per posar-me en el lloc de qualsevol dels cinc agressors i em demano si podria fer part de la colla. I no ho dubto: ni amb sou de ministre! No tindria gavatx. Ni jo ni la majoria de vostès. El fet de pegar a una persona indefensa o de participar en un linxament és èticament inacceptable, encara que els Mossos addueixin que un superior va fer sonar un xiulet i ells es limitaren a ventar tot quisqui. Ningú no pot obeir a cegues. Què els deu passar pel cap, a aquests Mossos, quan veuen les imatges d'Internet? No poden sentir-se orgullosos d'arrossegar una dona pels cabells cap al furgó ni de torçar el nas a un home bocaterrós i emmanillat.

I quan s'asseuen a taula, amb la família, a l'hora de dinar, deuen contar que eren cinc contra un repartint llenya? Si alcen els ulls del plat i veuen els seus fills, pensen que qualsevol dia poden trobar-se'ls davant per davant, talment els indignats, sense saber com fer-ho per parar el cop que estan a punt de rebre? Què conten, aquests policies, quan arriben a la taverna de la cantonada per a compartir unes cerveses amb els veïns? Els veïns deuen parlar de la feina. I ells...? Un dels ferits de la Plaça de Catalunya té trencats la melsa i un pulmó a causa de l'impacte d'una bala de goma. La bala havia estat disparada a dos metres de l'objectiu. I no hi ha cap Mosso que desconegui les conseqüències, mortals o greus, que pot tenir un tret de tan a prop. Felip Puig afirma que tornaria a ordenar la càrrega si ho considerés necessari. Compte, Conseller! Les actituds casernàries no s'avenen amb la democràcia. "La democracia acaba con estos delincuentes o estos delincuentes acaban con la democracia". Ho ha escrit Pío Moa, un company de viatge no gaire recomanable.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per forastera, fa mes de 9 anys

http://youtu.be/TCmOrtEZE2A
Un vídeo que m'ha arribat per mail

Valoració:0menosmas
Per Pocabroma, fa mes de 9 anys

Catalunya ja ha assolit la més alta aspiració de tota nació: tenir el seu Fraga Iribarne autòcton. Felip Puig pot dir amb la cara ben alta, clar i català: La calle es mía.

Valoració:-5menosmas
Per Dissidents, fa mes de 9 anys

El senyor Puig té un especial odi a aquells que li recorden les comissions del 3% o el cas Millet, i no content amb això també ha robat els objectes dels indignats als qual no els tornen ordinadors si no mostren la factura.
Aquest conseller és d'una indecència infinita.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris