nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Jaume II a Sineu

El batle Oliver ha d'explicar com és possible que erigeixi escultures al seu poble sense permís de Patrimoni

El batle de Sineu, Josep Oliver (PP), ha d'explicar com és possible que s'instal·li una escultura a la plaça d'Espanya del seu poble sense el vistiplau de Patrimoni, perquè aquest indret urbà va ser declarat BIC precisament per preservar-lo d'actuacions estranyes, com podria ser plantar-hi una imatge de bronze que vol representar Jaume II. Si l'Ajuntament no observa la llei, com pot exigir als veïns que la compleixin?
Pel que sembla, la iniciativa d'erigir l'estàtua sortí d'un empresari local, que comanà la peça a un artista i després en cedí la fundició a l'Ajuntament amb motiu del 700è aniversari de la mort de Jaume.

L'efemèride explicaria el suposat homenatge, però no la falta de permisos quan encara falten set mesos per acabar l'any. La política de fets consumats és l'única explicació per a aquesta actuació permissiva del batle, perquè el seu mandat acaba d'aquí a uns dies. Però Oliver no assistí ahir a la cerimònia inaugural, ja que al·legà que era "de viatge". Tal com s'han fet les coses, sembla que Jaume II ha estat objecte d'un afront i no d'un homenatge. I és que ell es distingí d'allò més per conduir el seu poble per lleis clares i justes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Macià, fa mes de 9 anys

compleixin = complesquin

Valoració:1menosmas
Per aitonitonititoni, fa mes de 9 anys

El josep OLiver (UM abans i ara Convergència) a ques es refereix l'Editorial és conegut per ser molt "campetxano", però no li cerquis res més que això, molt de jaja, molt de no n'hi ha per tant però res més, no m'estranya gens que se n'anàs de viatge a sa caseta, per tal que no li arribassin els esquitxos. Estic per pensar que ni devia saber que s'havia de posar una estatua a la plaça. El que sí que ho devia saber era el PPere Joan Jaume, ja que va fer de batle sense ser-ho.

Valoració:0menosmas
Per Toni Rialla, fa mes de 9 anys

Xisco Mas, l'editorialista no s'equivoca amb el nom del batle, sí amb el nom del partit al que pertany: CxI. Que pel cas, a Sineu, fins ara ha estat exactament el mateix que PP, o sigui que l'error és perfectament explicable.

Valoració:-1menosmas
Per jaume, fa mes de 9 anys

Bon dia! Els veinats de Sineu que ens manifestem per a dotar la Vila la Primera d'una entrada digna, mereixedora de la qüalificació de BIC que té merescuda, demanem a l'Ajuntament que, de considrar-ho adient, alci un cadafalc a la plaça dels Donants de Sang per a fer-hi la solemne presència del Rei Jaume II, tot i dins d'uns jardins amb els que Sineu ha de rebre els visitants que entren per tren o per el que haurà d'ésser prest un boulevard d'accès. Aixì tots contents, els sineuers, l'Ajuntament, el Batle i Patrimoni. La Plaça dels Donants de Sang ha d'ésser la plaça de la concòrdia, la germanor, la solidaritat i la dignitat del poble.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris