algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Esperances als desesperats

No crec que l'OTAN prepari un dispositiu per a defensar els ciutadans que pacíficament protesten a la barcelonina plaça de Catalunya. No; hi ha diferències entre les tropes de Gaddafi i les de Felip Puig, per ara. Malgrat que no n'hi ha tantes entre els ciutadans afectats.

Ambdós col·lectius creuen que és possible canviar el sistema des de la protesta pacífica, la resistència no violenta. Però, o no és possible, com demostrà la Generalitat, o no es vol, com s'entesta el libi recautxutat. Necessitarem més places plenes, més accions intel·ligents, que a l'Europa benestant es tradueixen en reivindicacions contra el poder financer. Exigir la desaparició dels paradisos fiscals hauria de ser compartida per qualsevol que es digui convençut de la preeminència de la llei. Però n'hi ha moltes més.

El proper dia 30, els indignats han cridat la població a retirar 155 euros dels seus comptes corrents. Són pessigolles al sistema però poden acanar la magnitud de l'emprenyo. Si les concentracions s'esmunyen pel cansament i la frustració, només l'èxit d'altres accions testimonials pot aportar esperances als milions de desesperats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris