algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

En bona mar, tothom és bon mariner

Estàvem salvats, fa quatre anys, perquè el PP havia botit del Consolat? No. Igualment, tots els qui ara tenen depressió, ploren, s'estiren els cabells, es tallen les venes i es pensen que no hi ha res a fer van ben igual d'errats. Tot i la crisi econòmica, els percentatges de vots no han variat gaire. Han variat, com sempre, els diputats a causa de la Llei d'Hondt.

La reconstrucció d'una pàtria sempre té pujades i davallades. Que no se n'hi fiqui cap que es pensi que és un camí pla. S'assembla a un partit de futbol: estones jugues a l'atac, estones jugues a la defensiva, estones contraataques.
En bona mar, tothom és bon mariner. Només en navegar contracorrent i amb el vent que bufa de proa a les totes, només llavors, es veuen els mariners de bon de veres. No calia ser gaire viu per veure la calabruixada que venia: la divisió eterna dels partits mallorquins de centreesquerra du punt d'esdevenir un mal crònic. Però no n'aprenen.

A més, la premsa espanyola de Mallorca ha sabut destriar els individus del PP emmerdats de corrupció demostrada o presumpta per una banda, del partit en general de l'altra. Ben fet: no hi ha clubs de futbol corruptes, ni esglésies, ni classes socials, ni gremis professionals, ni races, ni pobles, ni partits, ni cap casta de col·lectivitat corrupta. No. Hi ha individus corruptes i n'hi ha de nets. Pertot arreu. Onsevulla. En canvi, amb l'antiga UM, la mateixa premsa espanyola de Mallorca ha anat ben alerta a aplicar el mateix criteri: tant la dretana com l'esquerrana bé ha malavejat, i n'ha sabut, presentar tota l'antiga UM com una cova de lladres. Tant els acusats com els nets de tota sospita.

La qüestió és que aquesta campanya de criminalització ha fet forat: i sospit -sospit: no ho sé segur- que ha influït la Lliga Regionalista a estar estugosa d'anar a les eleccions amb la formació nascuda dels militants nets, que són la immesa majoria, de l'antiga UM, que és Convergència per les Illes. Això ha fet un maler perquè hauria estat de veure que una coalició tan jove, amb una part nascuda d'unes circumstàncies tan dramàtiques, hagués aconseguit ja d'entrada dos diputats, com hauria suposat la suma dels vots de les dues formacions si s'haguessin presentat plegades. I el resultat, ja el tenim. Del centredreta mallorquí, me n'esperava una altra cosa. No m'hauria pensat mai que les formacions d'en Melià i d'en Font no tinguessin prou altesa de mires per anar plegats a les eleccions. La unió de l'idealisme d'en Melià i del carisme d'en Font no podia donar més que bons fruits. Però bé, les crides d'en Josep Melià a la unitat no han trobat la resposta que, al meu parer, era d'esperar d'en Jaume Font. M'afigur, ja ho he dit, que aquest líder tenia ànsia que la campanya de desprestigi de tota l'antiga UM li fes mal.

Tot això, afegit a una crisi econòmica internacional com aquesta, que se'n du per davant qualsevol govern i que empeny una gentada desesperada a triar, cadascú en el seu redol, el partit que més mal pot fer al govern de torn no podia dur altre resultat.

Però bé: ara tenim l'ocasió i l'obligació de construir una trinxera forta, vital, activa, des de la qual, si en sabem, podem tornar a envestir per envant tot d'una que en tenguem ocasió. Tant hem de saber envestir com aguantar garrotades. Som una minoria creixent que, si es desmoralitza, no pot fer res. Però que, si es revesteix de coratge, s'organitza i actua, té molt, moltíssim, per fer. Fan molta més història les minories en acció que no les majories que es limiten a amollar una papereta dins l'urna cada quatre anys. Així és que, un meset o dos de depressió, que és cosa natural i humana, i fil a l'agulla de bell nou. Ara des de la resistència. Tirar la tovallola, mai!.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Serena, fa mes de 9 anys

Molt b´ei molt clar. Coincidesc al 90% amb l'article.

Valoració:3menosmas
Per Xisco Florit, fa mes de 9 anys

La única feina que saben fer els d'UM ara convergents és destruir, viure del fanatisme, del sectarisme i del cuento, tot això alimentat per les politiques clientelars d'aquest partit. I per si encara no ni hagués abastament, ni tant sols ha sebut en Meliá donar la cara i fer front a tot el rosagai de corrupció que ha deixat UM, del qual ell hi formava part, hi renta la cara al partit, millor dit, li posa una funda, per ver veure que és diferent, Peró no és així, tots els seus components són els mateixos que aplicaren aqueste politiques tan perverses com han estat no només els casos de corrupció de tota la cúpula del partit, sino també la compra de vots i colocats a tots els indrets. Com ho faran ara per subsistir fora de tot poder? Per això és un parftit acabat i per això la LLiga com més enfora, molt millor.

Valoració:-10menosmas
Per Xesca, fa mes de 9 anys

@Paula M, CxI no té el que s'ha cercat sinó que té uns resultats producte de:

1) les conseqüències de la criminalització absoluta de la qual ha estat víctima i

2) del vot de càstig infligit al psocialisme

¿La seva darrera frase és un dogma de fe o un desig fervent?

La perseverança i la feina ben feta mai no condueixen al fracàs. D'una forma o d'una altra donen bon resultat. Temps al temps. I feina.

Valoració:3menosmas
Per Paula M, fa mes de 9 anys

Crec que es massa suposar que si haguessin anat col•ligats la Lliga i Convergència el resultat final hagués estat la suma de ambdues formacions i el que així pensa una de dues: o se li han ajuntat la fam amb les ganes de menjar i per tant molt li agradaria que així fons o fa un anàlisi totalment equivocat i lluny de tota realitat objectiva. Mai s'hagués tret la suma de les dues perquè molts de la Lliga, en tota seguretat, no l'haurien votada i Convergència no hagués fet molt més del que ha tret. Per tant la formació perdedora hagués estat la de Jaume Font, sense cap tipus de dubte.Per tant no mos enganyem ni enganyem a ningú. Convergència té el que s'ha cercat, és a dir no res i no hi ha que cercar més motius ni més històries rares ni donar voltes a la mateixa qüestió. Amb la Lliga pot ser hi hagi una esperança, amb Corvergència l'únic que hi ha és el no res. Aquest és un partit acabat, es miri per on es miri amb una horitzons molts curts i limitats dins el seu camí.

Valoració:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris