cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

L'amarg i dolgut adéu d'Antich

Tot i que al final no ha pogut ser pal de paller, passarà a la història com l'únic president d'esquerres de les Balears

Falta poc perquè Francesc Antich deixi la primera línia del PSIB-PSOE i es prepari per passar a un lloc més tranquil, probablement amb un càrrec de senador autonòmic a Madrid. La derrota electoral de diumenge ha estat d'un calibre que no li deixa marge de maniobra. Tot i així, passarà a la història com l'únic president d'esquerres que han tingut les Balears. Allà on fracassaren en els anys vuitanta i noranta Fèlix Pons, Francesc Triay i Paco Obrador, ell ha obtingut èxits de gran dimensió gràcies a la capacitat de pacte.

Amb només el 30 per cent dels vots, ha estat capaç d'articular majories el 1999 i el 2007. En aquesta legislatura, que ara acaba, no ha pogut amb el desastre ZP ni ha estat tan eficaç com abans per combatre l'onada de sectarismes i curterminismes que han produït tants de daltabaixos dins el Pacte de centreesquerra fins a enfonsar-lo. Antich se'n va amb regust amarg de deixar el PP amb la xifra històrica dels 35 diputats. Home de diàleg, Antich no ha pogut ser pal de paller enmig de tanta brega interna.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

Ara que se'n van podríem säbre quina pressió rebé UM per posar n'Antich, na Armengol i na Calvo, l'any 2007.

Valoració:5menosmas
Per Toni P, fa mes de 9 anys

.....i mes q. merescut!!(p.e. Son Espases entre altres coses).-Toni P

Valoració:10menosmas
Per Un de liberal, fa mes de 9 anys

@Soro, no se sap què passarà. El que sí que és un fet és que la tendència actual és que el psocialisme no dóna solucions als reptes plantejats i una part important de l'electorat europeu ho veu.

Que fora del psocialisme només hi hagi barbàrie és un dogma de fe psocialista. Els psocialistes són com una religió. La realitat ho demostra.

Valoració:6menosmas
Per Soro, fa mes de 9 anys

@un de liberal, el psocialisme tornarà, ens agradi o no, d'aquí a una, dos, tres o quatre legislatures, perquè encara hi ha gent ingènua que els fa costat i n'hi continuarà havent mentre hi hagi una internacional psocialista al món i els mitjans de comunicació els facin costat. Tant de bo, però, que desaparegués de la nostra nació rellevat per un socialisme no dependent, perquè fora del socialisme només hi ha barbàrie, com demostra la crisi del liberalisme econòmic.

Valoració:-7menosmas
Per Pere, fa mes de 9 anys

En canvi la dreta sí que n'aporta de solucions: la crisi financera -creada per la dreta- que la dreta resoldrà penalitzant les víctimes i reflotant els culpables; els retalls en els avenços socials; la privatització dels serveis públics que es convertiran en negocis públics; en fi, ara veurem com en Joserra i en Rajoy, ajudats pels midelmans, escarrers i olivers, ens arreglen la vida a tots els treballadors. Haurem d'anar a besar-los els peus en agraïment etern!

Valoració:-5menosmas
Per Un de liberal, fa mes de 9 anys

@Soro, potser que esquerres sigui un castellanime però l'Institut d'Estudis Catalans qualsevol dia reconeixerà el plural perquè l'esquerra està més fragmentada que un plat romput.
En segon lloc, no ho sabem si hi haurà més presidents psocialistes, el psocialisme va a la baixa a Europa i al món perquè no aporta solucions als reptes del nou món.

Valoració:14menosmas
Per Soro, fa mes de 9 anys

Aquest titular és lamentable. Per començar, és un castellanisme parlar d'esquerres, quan s'hauria de parlar d'esquerra, en singular. A més, Antich qualque dia deixarà de ser l'únic president d'una suposada esquerra (qui ho diu que és d'esquerra, l'editorialista?), N'hi haurà d'altres, ben segur, abans que el sol s'apagui i la humanitat desaparegui. La història no recordarà el nom d'Antich, que ara ja no és més que una partícula d'aire en l'univers.

Valoració:-11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris