cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

La bolla del món

La qüestió, viva, permanent, no és qui o quin partit polític governarà la capital, ciutat, vila o poble. La qüestió és amb quina ètica -ètica social, econòmica i política- el partit -o partits responsables- dirigiran la nostra societat. I si a la resta de la nació, la societat presenta problemes, la societat de les Illes, és la més afectada per una estructuració autonòmica desequilibrada i un moment ja llosc i acomodatici.

El problema és greu i pareix que ningú no el vol veure. Entre sopars, mítings i altres galindaines, s'entabana el personal i, tornant a la seva condició de xotet, amb vot o sense vot, torna a aplaudir una opció que no li atorgarà més l'autonomia. Som una societat, la illenca, que en l'aparent joia d'un turisme aclaparador i malentès, serva la presència d'uns matins -mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers- ofegats per una pressió social i cultural forastera que, per dret de conquesta econòmica, vol imposar els seus criteris ideològics i, fins i tot, sentimentals.

Tanmateix, el món, que és una bolla que roda i no s'atura, un dia o l'altre mostrarà la cara bona per als illencs. Aquell dia, el sol sortirà ufanós pel llevant, l'indret de les velles veritats, i totes les plantes i les aus cantaran, en català, un gloriós himne lul·lià, majestuós, ferm, cerimonial. I és que, per a nosaltres, illencs, la bolla del món és aquí entre nosaltres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris