cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

La cançó trista d'Aina Calvo

Aina Calvo féu ahir un ridícul històric. I no només pel fet que els seus mariachis havien escampat que obtindria resultats notablement millors que la resta dels seus companys socialistes, més mesurats i humils a l'hora d'assumir l'adversitat de les enquestes, sinó també perquè fou la seva prepotència la que obrí l'encletxa de fer esclatar escàndols de corrupció en benefici propi, mentre que era incapaç de mantenir un pacte de centreesquerra.
El difícil equilibri assolit el 2007 començà a anar-se'n en orris a Cort. Ara es pot comprovar on du la fanfarroneria i la incapacitat de diàleg. És cert que el PSOE de Palma i del conjunt de les Balears s'ha vist arrossegat per l'onada anti Zapatero i per les errades de Rubalcaba, que es va creure que podria canalitzar en benefici propi una eclosió de protestes al carrer, tot i que l'únic que ha aconseguit ha estat enervar i mobilitzar la dreta. Tanmateix, el fracàs Calvo té vida pròpia.

Mai un batle de Palma, guanyàs o perdés, no havia obtingut un fracàs tan sonat en una reelecció. Mai. I en cap situació, des de la recuperació de la democràcia, el PSOE no havia arribat a un nivell tan baix a la capital de les Balears. Mai. Convindria repassar les errades de Calvo: ser l'abanderada dins el partit socialista d'impulsar governs en miniminoria, menyspreant tot el que no fos el seu ego desfermat; incomplir reitaradament els acords d'un ple que no controlava; embarcar-se en la construcció d'un surrealista i caríssim palau de congressos aferrat a una autopista. Calvo es pensà que ho arreglaria tot amb els carrils bici. Il·lusa. Ara ho paga. Però l'errada fonamental, comuna al conjunt del PSOE de Mallorca, és pensar-se que en democràcia funcionen els governs de revenja, de persecució penal de l'oposició. Pensar això és una alarmant manca de capacitat d'anàlisi política. Als mals executius els castiga el poble a les urnes i en posa de nous, però, si els que arriben es dediquen a encalçar els derrotats, el poble els castigarà a ells. Un govern que persegueix l'oposició o massacra un aliat desarma la sobirania popular i li nega el dret a l'alternança. Això ho sap l'esquerra intel·ligent i culta des dels temps de Demòstenes, en el 332 abans de Crist. Calvo ha fet el ridícul per manca d'intel·ligència i de cultura.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Andreu, fa mes de 9 anys

Persecució i criminalització d'UM?? Per favor, no faceu més el ridicul UM és va suicidar amb la seva cleptomania insaciable. Ningú més que ells mateixos són responsables de la seva desaparició. I recordeu que UM i "Don Pedro" formaven un tèndem económic que és retroalimentava. Per aixó el plomilla-servent que firma aquest article porta mesos de campanya anti-Calvo. I que consti que a jo aquesta batlessa mai l'he tenguda al meu "santoral". Però lo d'aquest diari (que ja ho va fer en el seu moment amb el batle Aguiló) no és de rebut.

Valoració:-12menosmas
Per Més i més que se'n mereix., fa mes de 9 anys

L'única cosa que li ha sortit bé la na Calvo ha estat la persecució d'UM i la seva criminalització.

Recordem també com va gestionar el tema de la façana marítima i l'afer amb el senyor Barceló.

Valoració:6menosmas
Per Calvo, més se'n mereix., fa mes de 9 anys

Na Calvo encara se n'ha sortit massa bé.

@Andreu, per favor, el defenestrament de na Calvo no l'ha aconseguit ningú que no sigui ella i la seva política xereca en minoria. L'odi desfermat contra aquells que li havien donat suport perquè fos batlessa. Com diu el comentari signat com a Tomeu, ha perdut per MÈRITS BEN PROPIS.

I ara surt per la tele parlant d' " a nivel nacional" perquè deu trobar que ha de fer políitica "nacional" pels madriles... Abans que s'esbravi fent quilòmetres pels seus carrilets deserts.

Valoració:10menosmas
Per M, fa mes de 9 anys

Vaja locura d'article. Què sou de beneits!

Valoració:-28menosmas
Per Ref, fa mes de 9 anys

Recordem també l'actitud xulesca d'imposar als propietaris del Lluís Sitjar el seu "trágala", sense el més mínim intent de consens. Empassa-te-la, Calvo, tu i el teu nasset arrufadet!

Valoració:23menosmas
Per Solfa, fa mes de 9 anys

El 2on cinturó i el tancament en fals del Conservatori. Vaja dues cagades mundials del PSOE al Consell i a Palma a dos dies de les eleccions. Algú hauria de pagar els plats romputs, pens.

Valoració:28menosmas
Per Dimissions?, fa mes de 9 anys

Ha estat la gran instigadora de la cacera contra UM, a les ordres de Jaume Sureda, del consell de redacció del diari EL MUNDO. Ella ho va dir just sortir i UM la va fer batlessa. Ara ho ha pagat. El PP va obtenir el 46% de vots l'any 2007 EXACTAMENT IGUAL QUE ENGUANY! A Palma n'ha tret quatre mil més i, en el conjunt de Mallorca, només dos mil més. Això vol dir que, a Mallorca (excepte Palma) el PSOE ha pujat 2.000 vots. La majoria absoluta del PP cal trobar-la en els vots tirats a la mar i en el fracàs del PSOE a Palma. Algú creu que Antich, Armengol i, sobretot, Calvo abandonaran la política?

Valoració:26menosmas
Per Marat, fa mes de 9 anys

I es que basta sentir-la xerrar amb aquell cantet de falsa.

Valoració:24menosmas
Per Andreu, fa mes de 9 anys

Sr. Riera, després de mesos d'una miserable campanya de desprestigi contra Calvo, ja ha aconseguit vosté el seu objectiu. Ja ha rebut els tocs a l'esquena de "Don Pedro"?

Valoració:-10menosmas
Per nofret, fa mes de 9 anys

Totalment d'acord, aquesta al·lota ha perdut per mèrits propis. No hi cerquin bubotes, ni persecucions. Basta mirar el seu facebook electoral i veure que només contestava aquells que l'adulaven i li feien mambelletes.
I a una setmana de les eleccions surt amb capbuidades com tancar el Conservatori ...
Amb tants de mèrits propis, que no sonmii inimics a fora, sino al propi equip o la pròpia persona.

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris