algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

Temps d'eleccions, temps de mobilitzacions

La gent s'ha mobilitzat. La mar de fons agita les aigües del capitalisme, que ha empobrit milions de persones i enriqueix lladres i maníacs sexuals com Strauss-Khan. Mentre que als fatxendes i a l'escombraria informativa només se'ls acudeix recórrer als insults fàcils, milers de joves s'indignen i marquen el pas informatiu. Una incontenible progressió geomètrica comença a preocupar el Govern en una jornada de reflexió que és una simple antigalla que procedeix de l'època en la qual es prohibia beure alcohol el dia abans de les eleccions.

DE MICA EN MICA S'OMPLE LA PICA. L'actual sistema electoral és injust i només beneficia els poders fàctics, els bancs i els oportunistes que es diuen a ells mateixos polítics. Uns polítics que, en lloc d'aprofitar la democràcia per aconseguir justícia social, el que fan és engreixar-se més i més. Aquests joves, pacíficament, només demanen allò que és just. I ho fan sense violència. S'han dit moltes mentides: que crearien més ocupació, que no tocarien la Seguretat Social, que la dreta i l'esquerra acabarien amb les desigualtats socials... i ara ja no se les creu ningú. Els polítics s'han pegat bufetades per entrar a formar part de l'engranatge de poder, i després exerceixen el dret de cuixa medieval. La gent se n'ha cansat. I és lògic.

PETITA BRASA, CREMA UNA CASA. És lògic que es facin mobilitzacions. I que es faci una denúncia quan només interessa la política per les prebendes que es treuen. Esperem que a partir d'avui hi hagi un canvi, que els polítics treballin i es guanyin l'honra que el poble els exigeix com a gestors; al cap i a la fi, només els volem perquè administrin el nostre patrimoni, molt exigu, per cert, en aquests moments. Aquí hi ha democràcia i per això és possible manifestar-se, malgrat el que pensin les juntes electorals. S'han de canviar les lleis. I això és un toc d'atenció als polítics. Les campanyes electorals no poden ser la tudadissa de doblers que hem vist. Les eleccions s'haurien de fer amb una sola papereta per a tots els partits, i millor amb llistes obertes.

CASA DE POC FONAMENT, L'ESBUCA UN POC DE VENT. Que a ningú li venguin de nou idò les mobilitzacions i protestes. Ha estat difícil sobreviure a la interminable campanya electoral, precedida de mesos i mesos de precampanya. Seria molt més raonable que les eleccions anassin precedides de quinze dies de reflexió i un sol dia de campanya. Realment és una vergonya que es tudin tants de doblers en això. Com si el poble fos tan curt com l'imaginen. "Bonança vol dir confiança, però alerta amb la bonança", diu el refrany. Aquests mesos s'han fet dispendis sense mesura. Ningú recorda com els ajuntaments s'avesaren a malgastar els doblers a palades, en pintoresques actuacions i en uns projectes surrealistes?
Que qualcú pensi que el refrany recorda que "qui en té dos i en gasta tres, lladre és".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris