algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Indignats: una bassa massa gran

Les contradiccions de l'Europa de l'euro i la crisi en copegen els estats més dèbils, entre els quals hi ha l'espanyol

El moviment de la Democràcia Real, conegut ja com els Indignagts o 15-M, comença a assolir una força, sobretot a Madrid, que ha desbordat totes les previsions. Demostra la desesperació del jovent de l'Estat per l'absència de feina i l'esperança escassa en el futur. Ja s'han fet càbales, en el sentit que aquest moviment podria estar manipulat per darrere per dificultar el suposat avanç del PP en les eleccions de diumenge. Aquesta interpretació, però, també és interessada.

La realitat és que, en el conjunt de l'Estat, hi ha 5 milions de desocupats i de cada cop més gent se sent marginada pel sistema. Pareix que l'Europa de l'euro ha entrat dins una mar de contradiccions. Hi ha estats que ja han superat la crisi, mentre que altres de més dèbils, com ara l'espanyol, han hagut d'empredre mesures de fort impacte social per tractar de reduir el dèficit. Tot plegat ha duit la protesta al carrer, emparada en l'agilitat comunicativa que hi aporten les noves tecnologies. Diumenge es votarà enmig de la tensió.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Frank, fa mes de 9 anys

L'efervescència de les activitats humanes més susceptibles als canvis conjunturals està legitimada per poder contrarestar les decisions que prioritzen els interessos privats sense límit ni gairebé control efectiu. Els resultats de les aspiracions estatals d'augmentar el subjectament demostren que els efectes de la crisi de governabilitat no basten per obligar a fer la introspecció que cal per tal de tenir en compte les creixents diferències socials. La creixent competència econòmica entre els estats, ara ja a nivell mundial, pot obligar a haver de pensar que la seva desaparició podria donar lloc a una repartició més equilibrada del benefici.

Valoració:-2menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 9 anys

Qualsevol dia converteixen la mogudeta aquesta en un mite esquerranós qualsevol. Viuen de mites.

Valoració:1menosmas
Per Dissidents, fa mes de 9 anys

Després del 22 seguiran els problemes, cada vegada més greus, perquè els dirigents de l'Europa del capital i els seus polítics, absolutament desprestegiats als seus països (Merkel,Cameron,Berlusconi, ZP, Strauss...) fa temps que han perdut els papers seguint els receptaris lliberals i han endeutat als pobles i fer-los retrocedir sense cap mirament en favor dels interessos exclusius dels rics.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris