cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Plaga de sordesa

Les plagues, a diferència de les epidèmies, sols afecten un país o part d'un país. Les bíbliques plagues d'Egipte no afectaren els pobladors de Mallorca que, en el seu temps sense turisme ni eleccions, continuaven bastint talaiots. Darrerament, i per motius de l'edat, segons els especialistes, estic perdent la finor de l'oïda. En una paraula, i dita en un xiuxiueig, estic tornant sord. Com a consol, no hauré de sentir dir desbarats de la gent que no conversa, les enganyifes i despropòsits dels discuros, dels parlaments i dels mítings de la campanya electoral.
L'altre dia, enraonant amb un amic, sentint-ne el to baix de veu, vaig tenir una frase genial. Li vaig dir: "No sé què passa: des que estic tornant sord, a la gent li ha agafat la mania de rallar en veu baixa".

I, de fet, no és la gent qui conversa en veu baixa: sóc jo que no hi sento tan bé, però continuo tenint el seny ben clar. La sordesa permet a les persones possar cara d'absent, de dimonió innocent, de murri angelical i continuar, aparentment, escoltant a qui enraona. Ben mirat, una gran prerrogativa. I si ara, a les Illes i per uns dies, hi hagués una plaga de sordesa? Quants de polítics de dreta i d'esquerra restarien sense poder comunicar les seves enfervorides promeses a uns auditors sords? I, el poble, el poble sà, per uns dies hauria d'ésser sord a tanta galindaina electoralista? Es mereix uns dies de silenci.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris