cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

El vot per correu, a la Fiscalia

Cal que s'aclafreixi si s'hi ha produït o no cap irregularitat. L'any 2007, ja hi va haver molt de renou pel mateix motiu

Un any més, el vot per correu s'ha convertit en un element de tensió quan manquen pocs dies per a la gran cita electoral. El PSIB-PSOE n'ha denunciat suposades irregularitats i les ha remeses a la Fiscalia. També insinua que l'autoria podria provenir del PP, però sense aportar-ne proves. Per la seva banda, aquest partit també s'ha mostrat partidari que s'invetigui la denúncia.

La Fiscalia ha d'esbrinar l'abast real dels fets o si aquesa denúncia no té rellevància. Convé recordar que les acusacions sobre els sufragis per correu suposadament comprats varen ser ferotges el 2007, principalment per pat del PP contra UM i, de qualque manera, acabaren per determinar el que seria la lesgislatura que hem passat, sense cap dubte la més convulsa de la història democràtica de les Balears, sobretot de Mallorca.

Amb vista al futur, caldria una regulació més estricta del vot per correu. Seria una manera d'eliminar sospites, irregularitats i enfrontaments partidistes. Un control institucional més fort podria apaivagar aquesta espinosa qüestió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris