cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
22°

Ensuma el poder

S'han de veure molt sobrats per actuar de la manera que ho fan. El PP es veu guanyador, també a les Balears. La manera d'actuar de Bauzá i els seus no té res a veure amb els dubtes que ofegaren Matas quan faltava poc temps per a les eleccions del 2007. En aquells moments, en època de boom econòmic, semblava que ho tenia tot a favor. No era així. Matas dubtava. Va prendre una decisió unilateral que li féu perdre vots: ficar Maria de la Pau Janer a la llista, fet que no acontentà ningú. Matas arrossegava la por de la detenció d'Eugenio Hidalgo el novembre del 2006. Actuà amb temor durant la campanya, pegà bandades i dugué els seus a la derrota.
Bauzá no dubta. Sembla un cavall de trot. Repeteix el mateix vagi on vagi. Majoria absoluta o res. Pensa que perdrà molt pocs vots pel centre a causa de la qüestió lingüística.

Creu que la por de la crisi econòmica és superior als sentiments sobre la llengua pròpia. La seva obsessió és no perdre suports per la dreta. Recorda el cas Maria Pau, que va fer que molts seguidors esborrassin el seu nom a les paperetes del PP i fossin declarats nuls. Bauzá sap que ha agafat l'esquerra i el centre en un mal moment, a contrapeu. CxI arrenca enmig de mil dificultats, la Lliga és un embrió, el PSOE arrossega el calvari de cinc milions d'aturats i de les errades descomunals de Zapatero, i més a l'esquerra, l'antic Bloc s'ha dividit en tres parts. Per això, Bauzá força motors. Sap que, si la jugada li surt, bé té un Arxipèlag sencer als seus peus. Vol aprofitar el desconcert dels altres, tocats o desgastats. Si el PP de Cañellas i després el de Matas evitaren la polèmica lingüística a les campanyes, Bauzá vol una victòria a la valenciana. No es conforma amb el Govern, vol el poder, tot el poder.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris