muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

22-M: Volem dinar a Cabrera!

Per molt que alguns hi insisteixin, les eleccions del 22-M són municipals, insulars i autonòmiques. Es tracta, per tant, de renovar la composició dels ajuntaments, dels consells insulars i del Parlament, i d'escollir entre tots plegats quins projectes polítics i quins representants volem que condueixin aquestes institucions els pròxims quatre anys. D'aquí que n'hi hagi que tenguin interès a saber què proposen les formacions que se suposa que competeixen per aconseguir la confiança dels ciutadans. Aquests incauts deuen pensar que abans d'emetre el vot seria bo saber què vol fer cada partit en aspectes tan essencials com l'economia, la salut, l'ensenyament, els serveis socials, el medi ambient o la cultura. De moment, poca cosa n'hem tret.

No és estrany si pensam que n'hi ha que han oblidat intencionadament la naturalesa d'aquest procés electoral amb l'objectiu de convertir-lo en una mena de plebiscit sobre la gestió de Rodríguez Zapatero. Sembla que per alguns l'única importància d'aquests comicis és poder pegar la ganivetada final al futur expresident espanyol i no plantejar sortides des de les institucions locals, insulars i autonòmiques als greus problemes que ens afecten avui. Trist, però la política és com és i res no penalitza que un partit es limiti a esperar que la fruita sigui prou madura per poder recollir-la de terra, sense esforç.

En això, els candidats nostrats d'aquest partit tan sols imiten el comportament d'un líder estatal poruc de la confrontació d'idees, mentre confien els seus resultats a l'efecte contagi que ha de fer pagar als socialistes d'aquí la pèssima gestió de la crisi que ha protagonitzat el PSOE estatal. Per això, aquests mateixos candidats han defugit durant tota la campanya el cos a cos amb els de la resta de partits. No podia ser d'altra manera, ja que permetre l'entrada d'altres actors en l'envestida als socialistes podria haver significat que altres formacions s'emportassin la seva tallada de l'esquarterament del cadàver polític de l'exllogater de la Moncloa.

Amb aquesta estratègia, aquesta formació ha estat intel·ligent. Almenys tant com ho ha estat els darrers anys el seu líder estatal (si és que se'n pot dir així), que reiteradament s'ha negat a contestar les preguntes dels periodistes en les rodes de premsa i ha limitat les seves aparicions públiques a intervencions enllaunades sense rèplica. Uns i altres, locals i estatals, els candidats d'aquest partit han evitat el debat i la confrontació d'idees i de projectes. Mirau, si no, els emperons i condicions que han arribat a imposar perquè es pogués produir quelcom imprescindible en unes eleccions com és el debat entre els candidats (entre tots els candidats, vull dir). L'objectiu que ha guiat aquest comportament no el descobrirem avui, però convé recordar-lo per entendre bé davant quin tipus de polítics ens trobam.

La formació que vol recuperar les institucions que els saquejadors varen perdre no té interès a mostrar què volen fer els seus candidats en cas que tornin a ocupar els despatxos (potser ni tans sols no ho saben). I això s'ha vist ben clarament en el nivell de les propostes que han fet al llarg de la campanya. Una mostra és la que han fet pública aquest mateix cap de setmana. Els ciutadans que passejaven pels voltants de la Seu varen poder sentir de primera mà la preocupació pel medi ambient del líder autonòmic: la gent no pot anar a dinar a Cabrera. "Protecció o prohibició?, va clamar el candidat davant una problemàtica que no deixa dormir la gran majoria de la població.

Ni tan sols el fluix debat a dos de diumenge vespre ens va servir per saber cap detall important del que vol fer aquest candidat si mai arriba al Consolat. Com la campanya, el debat va ser un catàleg de propostes buides o impossibles de complir. Entre aquestes darreres, la retallada lingüística promesa, que no té cap altra funció que evitar que la dispersió cap a altres opcions del vot més furibundament antimallorquí pugui entrebancar el camí cap a la majoria absoluta a totes les institucions. I és que qualsevol altre resultat serà tota una derrota per a ells.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per saupa, fa mes de 9 anys

Jo diria que el tema de l'article no és Cabrera, sinó la campanya electoral del PP, amb uns candidats obligats a parlar poc i, quan ho fan, ja ho veis, no se'n surten.

Valoració:10menosmas
Per Oblada, fa mes de 9 anys

Té tota la raó treballador de Cabrera, segur que és el parc nacional més elitista, els pobres mortals no hi tenen quasi accés i pareis que ja va bé a les autoritats, ni tans sols hi ha una barca pública per fer el trasllat. Anar a Cabrera amb el monopoli de les barques de sa Colònia és una frustració a la que ningú no hi ha posat remei.

Valoració:3menosmas
Per Treballador de Cabrera, fa mes de 9 anys

En tot l'hivern, no hi ha vengut ningú a dinar a Cabrera, si no hi han vengut es perque no han volgut. Es clar Cabrera es un Parc per a Rics, allà es senten be, venen amb els seus vaixells de luxe, sense passar pena de trobar-hi plebeus, Saben be que els plebeus i no tots (tan sols els de clase mitja que pugín pagar 40 euros per passar a l'illa dues hores) no hi seràn i els que hi arribin a les 6 de l'horabaixa hauran de fugir i despés l'illa serà un Paradis per a butifarres lliure de xusma.
Per això estimen Cabrera, han destrossat menorca i s'han guardad un racó en exclusiva!!

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris