muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Recordant el pintor Lluís Andreu (1908-1982)

De la nissaga de sor Clara Andreu Malferit, nebot del poeta Joan Alcover Maspons i germà del periodista Jordi Andreu, Cojuelo, que fou director del diari Baleares, Lluís Andreu aconseguí un destacat nom com a artista pintor. Realitzà nombroses exposicions en galeries palmesanes: Quint, Llatina, Ariel, Belles Arts; i també fora de Mallorca, com a Barcelona, Bilbao i València. La seva primera exposició individual tingué lloc l'any 1933.
Deixeble del mestre pintor Pedro Càffaro (Campos, 1866- Palma, 1959), Andreu va rebre classes de pintura i dibuix a l'acadèmia que Càffaro tenia a Palma. També rebé alguna influència del pintor Joan Junyer Pascual.
Lluís Andreu conreà l'aquarel·la, la tinta i, per sobre de tot, l'oli. Treballà el paisatge, si bé sentia una gran predilecció pels interiors. El pintor amb freqüència passava temporades a Eivissa, per dur a les seves teles destacats racons de la ciutat i de la part rural.

Cal destacar dins la seva obra els nombrosos jardins de la barriada de Son Rapinya que plasmà mitjançant una depurada i sàvia sensibilitat, amb gammes rosades, grisos platejats però sempre nets i sucosos. Les pintures de Lluís Andreu són una demostració del seu bon ofici. "La seva pintura fou depurada i el seu estil pot ser qualificat d'intimista i emotiu". Així consta en el text que trobam a la Gran Enciclopèdia de la Pintura i l'Escultura a les Balears.

La seva obra fou mereixedora de premis i distincions: una primera medalla del Saló de Tardor, del Cercle de Belles Arts, Premi Foment de Turisme en el II Certamen de la Diputació Provincial i primer guardó en el concurs de pintors estrangers de la ciutat francesa de Loira.

El bon sentit del dibuix li va permetre sortir airós de qualsevol tema per difícil que fos, ja que es reafirma amb la seva estructura.
Lluís Andreu és un pintor per tenir molt present.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris