cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Ideal de bon polític

Com m'agradaria a mi que fos el polític? Errada o no, ara definiré el bon polític: no des del punt de vista ideològic. Però no només la ideologia marca la nostra tria. Hi ha perfils. M'agrada mirar els cartells electorals. I m'agrada "el circ" de la campanya. I no deix de pensar que és una espècie de paripé però que s'ha de fer, encara que hi falti un punt d'imaginació... En primer lloc, triaria una persona d'ideologia marcada, clara, transparent, amb vocació de servei... és a dir, que tingui clar el que vol per al seu poble, la seva illa, les seves illes.

El poder pel poder, no. Que sigui clar, sincer, que no vengui fum, ni impossibles. Realista, és clar, però amb un punt d'utopia. Que escolti. Que li agradi somniar però que toqui en terra. Que li agradi riure, però que no oblidi ser contundent. Que sigui pròxim, que s'arromangui. Que a casa pari taula, dugui els nins a escola i s'emocioni, i plori amb una pel·lícula. Que vagi al súper i a l'apotecaria. I també de fires. Que dugui la padrina al metge. I que s'aixequi a la nit a mirar si el nin té febre. Que guardi les maneres fins a un cert punt. Que torni a escoltar.

Que no rompi el bo fet i que vagi en positiu a fer, a pactar, a treballar pels altres. Que si ja té un sou, que no se'n posi un altre. Que s'envolti de gent sana, no perquè faci esport, sinó perquè tinguin bons pensaments. Malpensats a prop el món fa que tira a tira torni gris i finalment negre. El món, la política pot ser de molts de colors. I no prometre res més enllà de la meva particular capacitat i possilibitat. Per tant, el bon polític coneix les seves limitacions i, si desconeix un tema, s'ha d'envoltar de savis i tornar a escoltar... i que no s'oblidi que durant quatre anys, si ha de governar, ha de continuar trepitjant carrers i places com ha fet durant quinze dies de campanya. I que continuï escoltant. Que sigui bon polític però, sobretot, bon ciutadà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris