cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Encara planyen en Bin Laden

Avui en dia, com més va és més clar que, veure els americans malament per sistema fa intel·ligent, fa senyor, fa lletrut, fa vasa, fa intel·lectual.

Al meu poc saber, el món sencer va fer un alè quan, fa dues setmanes, els americans escabetxaren en Bin Laden. Crec que no hi ha gaire a discutir, sobre això. Però tota la setmana passada sentien opinadors de ràdio i de televisió que, en lloc de veure-ho bé, no: encara estaven mal a pler: que això no és just, que tothom té drets humans, que el tocarien haver jutjat. Bé, tot això està molt bé. Però s'aturen a pensar els qui reclamen aquestes regles del joc amb un cap de brot tan excepcional com aquest, les conseqüències que ara viuríem si l'haguessin aglapit i ara el tenguessin embarrat esperant per dur-lo a la barra com un simple delinqüent comú? A més de massacres com la d'ahir i com d'altres que en faran, , dubtau gens que ara ja hi hauria innocents segrestats i amenaçats de mort si no amollaven el seu capitost? No calculen de quina manera es multiplicaria la devoció de cap a ell dins el món integrista islàmic?

En Bin Laden no jugava a guerra? Idò, en una guerra, un dia mates i un dia et maten. Això va així. A més, no dubteu gens que, si li haguessin aplicat els drets humans que ell no va aplicar a les tres mil víctimes innocents de les Torres Bessones, ara, els qui remuguen perquè l'han mort, tanmateix remugarien perquè els americans haurien anat a "segrestar-lo" a un país estranger. De vegades, en política internacional, no poden triar entre el bé i el mal. Han de triar entre el mal i el pitjor. Llevar-lo d'enmig era dolent. Dur-lo a la barra així com toca, era pitjor. I deixar-lo a lloure, pitjor encara. No hi havia per triar.

No dic que els americans ho facin tot bé. Ni a prop fer-hi. Però crec que, en lloc de considerar-los el dimoni per sistema, ho paga demanar-nos com seria el món sense la supremacia americana. Per començar, Europa sencera hauria caigut tota ella a mitjan segle XX en mans d'en Hitler o de n'Stalin. Afigurau-vos com seria l'Europa d'avui, passat mig segle sota el domini de qualsevol tirà d'aquests dos.

Quan va haver acabat la Segona Guerra Mundial, el Japó, que tant de mal i tants de desastres havia causat a la Xina i a tot el Pacífic, quan es va veure sota ocupació americana, en cap moment va patir la repressió ni la humiliació que els japonesos mateixos s'esperaven dels americans. El temps de la guerra freda, els soviets enviaven els dissidents a congelar a Sibèria. Els americans no enviaven cap dissident a congelar a Alaska, ni tan sols el temps més fosc de la caça de bruixes d'en Joseph McCarthy.

Encara els anys norantes del segle passat, quan n'Slobodan MiloÅ¡evic assassinava musulmans a Bòsnia igual de matar mosques, Europa callava i mirava. Mirava, no: es girava allà deçà per no veure-ho. Més que res va ser la intervenció americana allò que va aturar la carnisseria sèrbia.

Els jueus que sobrevisqueren a l'Holocaust decidiren construir un pàtria on ningú no els pogués matar, ni tan sols insultar, per ser jueus. Existiria Israel sense la implicació dels americans? No.

Ho vénc a dir perquè el desastre de Vietnam, les dictadures sudamericanes del darrer mig segle XX, Guantánamo, tot això, són taques negres de la política exterior americana que no s'hauren d'esdevenir pus mai. Però no tot són taques negres. Així com està el món ara, em costa molt afigurar-me que fos millor sense el domini americà.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per 666-69, fa mes de 9 anys

Per què, senyor censor, es borren els meus comentaris i no el del Gorrió, que insulten i inciten a l'odi?

Valoració:0menosmas
Per Gorrió, fa mes de 9 anys

Les beates aucelleres anticristianes sou molt valentes a l'hora de criminalitzar el Papa, tant si ve a Catalunya com si va a Espanya, de fer-ne befa -com en allò del "Polònia"-, de renegar de les nostres arrels cristianes, d'insultar-nos, de ridiculitzar-nos, d'escampar odi contra nosaltres, en una paraula. Però en canvi, davant la mescladissa plurimulticulti bavau de contentes. Maldament entre aquest plurimuliticulturalisme hi hagi el fanatisme islàmic. No veig mai que demostreu tenir els matesixos collons -o els mateixos ovaris- davant cap aiatol·àh d'aquests que prediquen tupar les dones. No. Ben alerta. Davant aquests tot és comprensió i respecte. En veis un que no s'amaga de ser -o de voler ser- cristiá, i ja estau fets un nero, vos posau com una moto, treis foc pels queixals. Si no t'agrada, 666, t'hi poses fulles! Et creus que em faràs empegueir gens de les meves conviccions, per dir-me "beato"? Pobra beata cristianòfoba! Què hi vas, d'errada! Si estàs estugosa de les nostres arrels, fes-t'ho mirar, 666, fes-t'ho mirar! Me fas llàstima!

Valoració:-3menosmas
Per 666, fa mes de 9 anys

Veig que t'he fet emprenyar Gorrió, el que demostra que l'he encertada 100%. Només per dir-te beato, perquè supòs que ets en Caldentey, m'han censurat el meu comentari, mentre que els teus "arguments" (per cert gens propis d'un home de missa diària) barroers, masclistes i xulescs han estat respectats. El final és patètic xerrant de collons, em recordes els que pintaren el toro d'Osborne.
Calma't home, si un dia tenc ocasió de trobar-me amb tu al carrer em presentaré. Quin problema hi ha? Que em vols pegar? Per què vols saber el meu nom? M'excomunicaràs?
El poder de la beateria dins dBalears és molt gros. Aprofit per recordar que durant la visita del Papa a Espanya, en aquest diari es publicaren dues cartes lloant la seva figura i els comentaris estaven tancats, és a dir, censurats. Cartes contra el Papa no se'n va publicar ni una. No és un poc estrany, Gorrió? I sempre que es toca el tema de la part obscura del cristianisme, el censor d'aquest diari només elimina els comentaris d'una banda. Ja et pots imaginar de quina.
Ja t'ho vaig dir i t'ho torn dir, tu ets d'aquells que, com diuen els castellans, "A Dios rogando y con el mazo dando". Bon exemple. Amèn.

Valoració:3menosmas
Per Gorrió, fa mes de 9 anys

Bono, bono, 666!
Em tens apurat, amb aquests "arguments" tan condundents! No sé si en trauré aguller, si em prov les crestes amb tu! No sé qui ets, 666. Però sospit que deus ser una beata aucellera de la nostra progressia que està estugosa d'entrar dins cap església en tot l'any, que ignora les arrels profundament cristianes de Mallorca, de la resta de Catalunya, d'Europa i de tot Occident, que no sap ni vol saber res de l'origen cristià de celebracions tan arrelades a la nostra cultura són Nadal, o Pasqua, ni sap ni vol saber quin significat tenen. Res de tot això, però, en canvi, com a bona beateta aucellera progre, troba que els mallorquins, els catalans, els europeus, els occidentals, hem de ser comprensius, tolerants, multiculturals i tot això amb el fanatisme islàmic que no s'atura d'incrustar-se dins Occident. Pos messions que ets una beateta així. Però bé, per ventura vaig errat. M'afigur que deus tenir dos collonets més o manco així com toca. Idò per què no dius qui ets i signes amb el teu nom i llinatge? O només tens dues olivetes pansides?

Valoració:-4menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

Crec que no ha arreglat res l'assassinat de Bin Laden, encara que es pugui fer passar per una qüestió de guerra, que ho és.
No som dels que pensen que els americans ho fan tot malament, ni tampoc tot bé. Però no m'agrada l'exemple de venjança que han donat alguns d'ells, ni tampoc m'agrada l'actuació del president Obama per més bo que el trobi que qualsevol altre president del Partit Republicà.
S'ha donat un mal exemple i un mal precedent per als drets humans al món: assassinat, tortura per aconseguir la informació (cosa que dubt que l'hagin trobada així però no ho sé). Si els "bons" donam aquest exemple, no sé què faran els dolents a partir d'ara.
No crec que s'hagi acabat la violència ni que aquest fet la reduesqui ni l'incrementi. No es vol anar a l'arrel del problema.
No plany el senyor Bin Laden ni els seus. Són els que poden, entre molts altres al món, posar en perill les nostres vides. Però pensava que algunes coses s'ha d'intentar no tant no fer-les, que no sé si quedava altre remei, però en tot cas no justificar-les com s'ha fet.

Valoració:5menosmas
Per Gorrió, fa mes de 9 anys

Andreu,
perdona que surtin dos comentaris meus al teu. És que, quan he hagut pitjat el botó per enviar el primer, no sé per què, el comentari no sortia. L'he hagut de tornar redactar, el torn enviar, i llavors me surten tots dos. I, que jo sàpiga, no hi ha manera d'esborrar-ne un dels dos quan ja han sortit. Si pogués, faria això perquè no sé si fa lleig, dos comenaris tan semblants un darrere l'altre. Però no ha estat culpa meva. Coses dels ordinadors i de l'internet.

Valoració:0menosmas
Per Gorrió, fa mes de 9 anys

Andreu Caragol,
Bona reflexió, aquesta que em fas.
Puc anar errat però crec que, més que de venjança, se tracta d'evitar que cap tocat del boll tan perillós com en Bin Laden pugui organitzar més putades de les seves. La venjança no és catòlica, tens raó. Però crec que una potència com els Estats Units d'Amèrica ha de fer política preventiva de futures massacres. Deu ser trist, estar dins la pell d'un líder mundial com en Bush o n'Obama si se sent de bon de veres els dos colors. Segons quines accions preventives per a la seguretat de ciutadans innocents, moltes de vegades són incompatibles, com molt bé denuncies, amb els principis de l'ètica cristiana. Un líder mundial ha de triar, per dur que sigui. El món és així. No podria ser d'una altra manera, vatualmón!?

Valoració:-6menosmas
Per Gorrió, fa mes de 9 anys

Andreu Caragol,
Bona reflexió, aquesta que em fas.
Per ventura vaig errat, però pens que, més que de venjança, se tracta d'evitar que cap tocat del boll tan perillós com en Bin Laden pugui organitzar més putades de les seves. La venjança no és catòlica, tens raó. Però crec que una potència com els Estats Units d'Amèrica ha de fer política preventiva de futures massacres. I això moltes de vegades exigeix accions que, certament, com molt bé denuncies, són incompatibles amb l'ètica cristiana. És el preu que s'ha de pagar per garantir la seguretat dels civils innocents. Deu ser trist estar en el lloc d'un líder com en Bush o n'Obama si se sent de bon de veres els dos colors. Deu ser fort, haver de triar una cosa i renunciar a una altra. Però el món és així. No podria ser d'una altra manera, vatualmón!?

Valoració:-5menosmas
Per Gorrió, fa mes de 9 anys

MJ, trob que tens raó.

Valoració:-2menosmas
Per Gorrió, fa mes de 9 anys

Toni Rialla,
no estic d'acord amb la tortura ni amb la pena de mort.
Estic a favor que cap capesflorat en el món pugui fer estallar avions ni bombes ni res contra les torres bessones ni contra cap edifici amb gent a dins. Ni tan sols contra una caseta de fora vila amb una persona innocent que l'habiti.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris