algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Els econacionalistes a l'Auditòrium

Quan la gala (sí, el format era d'una gala de repartiment de premis) encara no havia començat, Nanda Ramon va avisar la gentada que omplia la platea de l'Auditòrium que la televisió que el PP vol tancar havia de fer una connexió en directe. El voleiar de banderes i les mamballetes varen ocupar el lloc dels discursos, i varen donar la imatge exacta del que el vespre va transmetre: entusiasme i optimisme. A partir de llavors, l'acte central de campanya de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa va ser un crescendo d'injecció energètica.

Jaume Sansó, amb seguretat de batle, va arrencar les primeres rialles i va deixar clar que havíem vengut a passar-nos-ho bé i a proclamar que treballaríem de valent perquè aquest país no tornàs al temps de les cavernes: "El PP té més perill que en Sergio Ramos amb la Copa del Rei".

Després varen venir Marisol Fernández i Toni Verger, que tenen un aire com de parella escandinava i desprenen un glamur incomparable: el glamur que donen dotze o catorze hores diàries d'entrega a la causa de fer de Palma una ciutat de futur, una ciutat de les persones, una ciutat pintada de verd. No se'ls pot escoltar sense quedar convençut que, amb ells al govern municipal, la nostra serà una ciutat més habitable.

Magdalena Palou i Joan Font, candidats al Consell, es varen guanyar el seu premi amb els arguments de la proximitat a la gent i la convicció. En Joan va recordar que, en temps de crisi, les persones van abans que les carreteres. Na Magdalena va repetir la contestació que va donar a algú que li havia demanat què diferenciava la nostra proposta d'altres que pot sonar que diuen coses semblants: "És que nosaltres ens ho creiem".

I Fina Santiago i Biel Barceló es varen mostrar crescuts, amb l'estil que han mostrat durant quatre anys millorat encara per la campanya. Són els polítics de més categoria d'ara i aquí. Saben teixir un discurs amb els fils de les idees, l'energia i la intel·ligència emocional. No es reparteixen el missatge: tots dos varen mostrar valors d'esquerra, compromís amb la llengua del país i esperit ecologista. I gràcia: "En Bauzá confon la targeta sanitària amb la targeta Visa", va dir en Biel.

Miquel Rosselló i Pere Sampol havien de posar la nota de l'homenatge a tota una trajectòria, però els polítics de raça sempre donen substància: en Miquel va reiterar la seva fe en la unitat de l'esquerra ecologista i el nacionalisme progressista, i en Pere va aportar algunes de les píndoles de més genuïna indignació d'esquerres del vespre. Els joves varen demanar unes merescudes mamballetes per a la feina de campanya. Glòria Franquet i Pep Suasi varen conduir la gala amb professionalitat i alegria. Dels vídeos de campanya, només us diré que, si no els heu vists, afanyau-vos a teclejar per trobar-los. Tot plegat, una festa per presentar una proposta electoral que és, més enllà de dubte raonable, la millor de les que teniu per triar el proper dia 22. I, tal com ens varen recordar un parell de vegades, la que de veritat pot barrar el pas a la dreta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris