cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

La correlació de forces

No és estrany que hi hagi tantes dificultats per organitzar debats múltiples i que de vegades els dels PP no s'hi presentin. Al final el frec a frec es converteix en un tots contra el PP, tal com passà a TV Mallorca. Aquesta és la correlació de forces i així ho vol el poble a l'hora d'anar a votar. No és estrany que Maria Salom sortís per les bardisses. En aquest sentit, el PP és víctima de la seva golafreria: uneix i articula tota la dreta. Per la seva banda, l'esquerra és plural i diversa: uns amb més conviccions nacionalistes que els altres, uns més radicals que els altres, però, al final, quan s'asseuen tots junts només veuen l'espantall del PP i el fiblen. És bo això amb vista a la jornada de les eleccions? Aquesta és la gran pregunta. Pegant tots a un, que a sobre en l'actualitat és oposició, el converteixen en el centre d'atracció, en el nucli de potencial poder més important, governi o no governi al final.
L'entrada en acció dels regionalistes de Jaume Font pot canviar les coses en el futur. Si la dreta tingués diverses opcions, la correlació de forces s'equilibraria, també la pluralitat de propostes perquè després els electors poguessin triar.

Un país que té dues llengües i quatre illes és molt difícil que es decanti pel bipartidisme. La pluralitat és inevitable, encara que després, a l'hora d'un debat televisat, la cosa quedi descompensada. Per altra banda, un cara a cara en el qual només participen els dos aspirants reals a presidents, Antich i Bauzá, tampoc no ofereix una imatge autènticament real del que són les Balears, una terra diversa, complexa com poques i que no se sabria reconèixer a si mateixa si només hi hagués dos partits amb representació a les principals institucions. L'equilibri de forces balear és tan complicat que es fa difícil de vegades entendre la política, fins i tot quan es converteix en un assalt combinat al PP.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aclariment, fa mes de 9 anys

No estic gens d'acord amb les potadetes que fan els partits que no tenen opció a presidir el futur govern per una raó molt senzilla. Ells tenen la mateixa condició dels ciutadans: simplement seran ELECTORS i no ELEGIBLES. En aquests moments, només hi ha dues opcions possibles i divagar sobre altres possibilitats és més un acte d'estultícia que una il·lusió utòpica. El joc està entre si governarà Antich o si ho farà Bauzá i la conseqüència directa no és tant la voluntat de la ciutadania com el joc polític pervers que es deriva de l'actual sistema. Vaig votar UM l'any 1983 i el meu vot va anar a parar a Gabriel Canyelles i no a Fèlix Pons. No és això una "desviació" de la meva voluntat? En aquesta passada legislatura el meu vot al Bloc va anar a Antich. Per això, ara, ja el votaré directtament. M'estalviaré un risc innecessari i, sobretot, el meu vot valdrà el cent per cent i no un percentatge devaluat per la llei d'Hont. Escoltar l'anunci del PSM de cercar una "majoria de progrés" m'ha convinçut totalment. Ja la cercaré jo sense intermediaris. Gràcies!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris