algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

Si és l'economia... no siguis estúpid!

Des que James Carville, estrateg electoral de Bill Clinton, per tal de recordar al candidat i al seu equip que la campanya de les eleccions a la presidència dels EUA del 1992 s'havia d'enfocar sobre qüestions relacionades amb la vida quotidiana dels ciutadans i les seves necessitats més immediates, va penjar un cartell a les oficines centrals de la campanya que contenia l'eslògan "És l'economia, estúpid", s'han fet tants d'articles amb el ja famós lema com a punt de partida, que estic com a empegueït d'afegir-n'hi un més, a la inacabable hemeroteca sobre el tema.

Però resulta que tots els analistes i enquestes electorals diuen que, a les properes eleccions, la majoria de votants exercirà el seu dret a vot en clau econòmica i, per això, el PP té opcions d'assolir la majoria absoluta.
Des d'una òptica molt simplista, es pot entendre que hi hagi gent que faci una reflexió de l'estil de: "l'economia va malament, per tant vot els que no estan en el govern". I, gràcies al miratge del bipartidisme, sembla que l'única alternativa existent és el PP.

Però, sincerament, votar el PP a partir d'arguments econòmics, llevat que siguis molt ric, em sembla una opció estúpida, en l'accepció del terme que significa "d'intel·ligència molt baixa".

En primer lloc, perquè el PP és el màxim exponent, a les Balears, de les polítiques "neocons" que han provocat aquesta crisi econòmica devastadora que estam patint a nivell mundial.

En segon lloc, perquè a hores d'ara, tots plegats hauríem de ser una mica més responsables d'allò que feim amb el nostre vot, i no es pot al·legar desinformació, quan hem vist que, a tots els nivells de l'administració, municipal, autonòmica, estatal... el PP manté un discurs liberal i una pràctica neoconservadora que han conduït a la ruïna econòmica de les nostres institucions públiques. Quan l'economia marxava a un ritme elevat, se la va encalentir més amb obres públiques innecessàries, que varen servir per inflar la bombolla econòmica i tengueren un efecte crida de nous immigrants.

En tercer lloc, perquè mai en la història de l'autonomia no s'han malbaratat tants de doblers públics com en la darrera legislatura governada pel PP: sous més alts que mai, més despeses de "representació" i dietes que mai, més sobrecost en les inversions públiques que mai, més amiguisme i "enxufisme" que mai... I si qualcú volgués al·legar que en el PP s'hagi produït qualque canvi respecte d'ara fa quatre anys, que repassi els comptes dels ajuntaments de Marratxí i del Calvià de Delgado i els seus quaranta assessors.

En quart lloc, perquè la corrupció, un autèntic assalt a les arques públiques, de les institucions públiques perpetrada per Jaume Matas i altres militants del PP, ha agreujat la crisi econòmica i n'ha dificultat la sortida, ja que el centenar (en una estimació a la baixa) de milions d'euros robats haurien anat de meravella per a realitzar polítiques socials en la present legislatura.

I en cinquè lloc, però possiblement el més important, perquè l'actual crisi econòmica cal gestionar-la des d'aquí. Amb una agenda econòmica pròpia, acabant amb el dèficit fiscal de les Balears amb l'estat espanyol, donant suport a les empreses d'aquí i no, com va fer el PP, facilitant el desembarcament de les de Madrid i ajudant a potenciar un marc laboral i empresarial d'aquí, amb el tarannà i la cultura de l'esforç que en són propis.

Per aquestes raons, crec que val la pena parlar amb els familiars, amics, coneguts i dir-los clarament que, si allò que t'interessa és només l'economia, no actuïs amb baixa intel·ligència. Si és l'economia... no siguis estúpid!

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

En Zapatero o els socialistes han tengut dues oportunitats, ès hora de donar almanco una oportunitat an els altres. Els esquerrans poden votar a PSM i els dretans a Lliga, a fi de restablir més alternatives com hi havia abans. Lo que proposes de partit únic ès dolent.

Valoració:0menosmas
Per DAVID S.H., fa mes de 9 anys

La lastima es que voy a tener que terminar votando al pp pq no hay otra alternativa decente en esta isla para que la economia se relance.Desde luego me niego a seguir como estoy y votar a los que ya mandan ahora y no son capaces de hacer ni transmitir nada...

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris