algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Objectiu: frenar el PP

La coalició econacionalista de Biel Barceló treballa per convertir-se en el fre al PP. Són conscients que el PSOE ha perdut molt de gas a causa de les patinades de Zapatero i que a les Balears no té força suficient per aturar els populars. La gent de Biel Barceló veu també que el dividit centrenacionalista i regionalista no és un dic suficient a la gran crescuda conservadora. Intueixen que objectivament és el seu moment. El més que probable gir cap a la dreta que també es respira en el conjunt de l'Estat espanyol fa pensar en una involució de l'estat de les autonomies. Valors com la defensa del medi ambient, la llengua i els valors propis poden entrar en recessió davant un ascens de la dreta que sembla imparable.

Tanmateix, hi ha una tasca més important per endavant per desenvolupar a les Balears: cohesionar una societat malmesa per la crisi econòmica i desmoralitzada i confusa. A hores d'ara, conforme als sondeigs fets a les Illes, sembla que el PP té 28 o 29 escons consolidats amb possibilitats d'assolir-ne un parell més, que li atorgarien la majoria absoluta. El PSOE té molt difícil tot sol frenar aquesta dinàmica. Una de les poques possibilitats que tenen les forces progressistes de guanyar les eleccions és que els econacionalistes obtinguin uns bons resultats, que entrin sobrats de vots a les institucions i facin bons els resultats obtinguts pels socialistes. Aquesta és l'essència dels missatges llançats per Barceló i els seus. També hi ha divisió a l'esquerra del PSOE i això pot produir que es perdin vots pel camí amb el sostre del 5 per cent que pesa com una llosa sobre els partits minoritaris. Això no obstant, la qüestió fonamental és si el PP quedarà clavat en els 29 diputats o si arribarà a la majoria absoluta. Aquesta és la qüestió fonamental.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per emigrante, fa mes de 10 anys

¿ Y si se preocuparan por hacer algo "a favor "de Mallorca en vez de "en contra" del PP?

Valoració:3menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 10 anys

Dissident, com ho has fet per posar la imatge?

Valoració:0menosmas
Per Ligeia, fa mes de 10 anys

Si el bloc segueix el PSOE com ha fet fins ara, de poc servirà. Fer por amb el PP és l'úncia estratègia per a demanar el vot? No s'ha fet res bé a la legislatura que aquest és l'únic argument que queda?

Valoració:7menosmas
Per Dissidents, fa mes de 10 anys

Si del que es tracta és de frenar la dreta, allò que s'ha de fer és frenar al PP , però també al PSOE, perquè el PSOE perdà les eleccions per haver fet polítiques de dreta.

Valoració:6menosmas
Per Eficiència, fa mes de 10 anys

Totalment d'acord amb tu, Eficàcia. Aquesta legislatura ha demostrat que els programes electorals són paper banyat. Ara, si com diu l'article l'objectiu és frenar el PP només hi ha una manera de no tudar el vot: Francesc Antich. La resta són vots devaluats i milers tirats al mar.

No veure-ho així és patir de sectarisme i partiditis.

Valoració:-6menosmas
Per Eficàcia, fa mes de 10 anys

DIA DE REFLEXIÓ: Només hi ha dues possibilitats: Antich o Bauzá. No n'hi ha més de fetes! Els qui critiquen el vot útil a Antich són els mateixos que, després, li donen els vots recollits. Diuen que no el votem i després agafen els nostres vots i els hi donen per quatre cadires. És un moment per decidir entre blanc o negre i les mitges tintes no aporten res! Enguany m'estalviaré els intermediaris de sempre que, al capdavall, són simples satèl·lits d'allò que critiquen.

Valoració:-11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris