nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

Salut i força

No hi ha dubte que existeix un interès creixent per tots els temes relacionats amb la salut i el benestar i s'ha de donar resposta a aquesta demanda dels ciutadans que volen conèixer la nostra estructura sociosanitària. Fa 10 anys que Salut i Força compleix aquest compromís amb la societat i així ho demostra mitjançant aquest número 200 del periòdic, una publicació de referència dintre del món sanitari amb els formats que actualment demanen els lectors: la publicació en paper, àgil i a la mà de tothom als punts ja habituals de la xarxa sanitària, i l'edició digital, actualitzada cada dia, a l'adreça que tots ja coneixem, www.salut.org.

El seu director i fundador, Joan Calafat, ha sabut mantenir en tot moment un nivell de qualitat i un rigor constant, no tan sols informant els ciutadans i usuaris dels nostres centres sanitaris, sinó també els professionals que treballen per l'assistència, tant pública com privada. Aquests 10 anys d'informació ininterrompuda que puntualment ens ha proporcionat aquest periòdic bimensual és testimoni d'aquesta diversa, nombrosa i complexa estructura sanitària en contínua transformació per adaptar-se a les necessitats de la població.

Els avanços científics, els càrrecs administratius, acadèmics i clínics, l'opinió de les persones implicades i responsables de l'estructura sanitària en qualsevol dels àmbits i la difusió de les activitats científiques, han trobat en Salut i Força el lloc de referència i d'intermediació òptims. El debat obert en temes prou importants, com la Facultat de Medicina, la nova xarxa hospitalària, els recanvis polítics, l'obertura de Son Espases com a nou hospital de referència i tot el que ha condicionat la crisi econòmica, ha servit per conèixer la realitat i trobar-hi les millors solucions. I tot això gràcies a l'equip humà que ha sabut engegar aquest projecte, no sempre gaudint de bons moments, però superats per la constància i la professionalitat.

Els col·legis professionals, els sindicats, les acadèmies mèdiques, les societats científiques, l'Administració, els centres hospitalaris, les associacions d'usuaris, tots ells han trobat en Salut i Força una via de comunicació efectiva i una eina eficaç d'informació per als ciutadans. Permeteu-me que manifesti també el meu agraïment a la direcció de Salut i Força per confiar en mi tot aquest període com a col·laborador i poder posar a l'abast dels lectors la informació que he considerat d'interès, des d'un caire científic, col·legial, professional, acadèmic o universitari, sense cap tipus de condicionant ideològic, de llengua, d'opinió, de política sanitària o fins i tot personal. La meva implicació amb el Col·legi d'Odontòlegs i Estomatòlegs, amb l'Acadèmia de Ciències Mèdiques, amb la UIB, amb el IUNICS, amb la Reial Acadèmia de Medicina i amb la Cooperativa d'Apotecaris m'obliga a agrair a Joan Calafat i al seu equip l'ajuda, la disponibilitat i l'oportunitat de poder utilitzar Salut i Força com a instrument de comunicació i arribar així als "meus" lectors.

Estam, per tant, davant d'una publicació sanitària que sobradament ha justificat la seva existència, introduint-se ja des de l'inici com una novetat en el sector, fruit d'un esforç econòmic, personal i formatiu. Un mitjà de comunicació exclusiu i específic de la salut, amb una vocació sociosanitària, com sempre assenyala Joan Calafat, i que des de l'àmbit de les Illes Balears ha sabut obrir horitzons fora dels nostres límits autonòmics. Tampoc vull oblidar d'on ve el periòdic Salut i Força, em referesc al programa televisiu homònim que va veure la llum els anys vuitanta i que actualment destaca com una de les més nombroses audiències de la nostra oferta televisiva, passant per una emissió radiofònica de primera línia, i sense oblidar tampoc la revista sanitària dels anys noranta amb un format diferent i de periodicitat mensual.
Salut i Força, un bagatge de pes, de serietat i de qualitat, per molts d'anys!

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris