algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
19°

Imposts: pugna en temps de crisi

Si hi ha un factor diferencial en temps de crisi entre dreta i esquerra, és la política tributària en època de depressió

Si hi ha un factor que marca la diferència entre la dreta i l'esquerra en temps de crisi, aquest és la política impositiva. La dreta defensa que la reducció de la pressió tributària enforteix les empreses i activa el consum. Com més creixen les empreses, més feina hi ha, més riquesa es genera i la recaptació acaba creixent dins un teixit productiu més sa i robust. L'esquerra considera que davallar els imposts és sinònim d'insolidaritat.

Permet que els forts siguin cada cop més forts i que els dèbils entrin dins la marginació, també cauen les prestacions socials i la qualitat de les polítiques educativa i sanitària. Aquest és el gran debat. L'equilibri entre ambdues alternatives és possible en temps de bonança econòmica, quan les empreses obtenen beneficis, però es tracta de receptes molt diferents quan una societat es troba en el pou de la recessió, com és el cas d'Espanya i les Balears. El Govern Antich adverteix que la reducció d'imposts que promou el PP deixarà encara més buits els comptes balears. El PP ho nega. Quina és la sortida?.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris