algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Imaginar les propostes del PP

Les eleccions plantegen tot un conjunt de propostes de tot tipus que formulen els polítics i els partits, amb vista a encisar els electors. L'objectiu és lloable, però en els temps que corren crec que tots haurien de fer un esforç més acurat per tal de fer propostes que puguin ser realistes i que no signifiquin vendre quilos de fum. Això, per altra banda, sol ser moneda corrent en determinades formacions polítiques: unes, perquè és difícil que puguin assolir càrrecs de govern; i d'altres, per la simple raó que es troben a l'oposició i pensen tornar a governar i per aconseguir-ho han de menester encoratjar els votants. Dic tot això perquè algunes de les propostes que formula el PP, en aquests moments, sonen a un discurs ja prou conegut i que, en algun cas, es mou en la més profunda de les ignoràncies. El tema és preocupant, ja que es tracta d'una formació política que té una experiència important de govern i que aspira a tenir-la un cop més, amb perspectives que semblen positives si hem de fer cas dels sondejos. En concret, les darreres declaracions d'en Bauzá sobre el tema sanitari són per llogar-hi cadiretes. En una presentació que ha fet fa pocs dies de la seva possible política sanitària, ha dit, de manera solemne, que cal col·laboracions entre la sanitat pública i la privada, i que, i això ho ha dit fent una impostura de veu, només hi ha Sanitat, així, en majúscules.

La veritat és que sorprèn que una persona que prové del món sanitari digui això... llevat que el que realment vulgui és plantejar-se una semiprivatització de la sanitat pública. La sanitat és bona o és dolenta. Punt. Sigui pública o privada. I, en aquest sentit, les col·laboracions existents entre la sanitat pública i la privada són ja efectives, des de fa molts anys. Valdria la pena que el senyor Bauzá parlés amb persones significades de clíniques privades, amb les quals es té una bona cooperació des de l'àmbit públic, per tal que comprovi que aquesta novetat que ell va presentar pomposament ja existeix en aquests moments. Allò del PP amb les seves propostes és de rialles: les llancen com si fossin noves (el mateix ha fet Isern amb el tema dels impostos municipals, una cosa que ja es fa), però es revelen de manera immediata com a actuacions que ja es desenvolupen, que són conegudes per tothom, menys per ells, la qual cosa proporciona una visió molt simple d'aquesta gent conservadora: o no tenen ni idea del que els ve al damunt si poden governar o, en realitat, diuen aquests dois perquè amaguen un programa més directe i clar, relacionat amb polítiques duríssimes de retallades a prestacions socials, educatives i sanitàries, amb l'objectiu d'anar a processos de privatització. Aquesta és la qüestió que pagaria la pena que el PP explicitàs sense més tergiversacions.

Amagant les coses. Vegin, també, com Maria Salom no sap, tampoc, què farà amb la famosa via connectora: sí, però no, i tot el contrari! No s'aclareixen en res, i la por de concretar programes paralitza qualsevol concreció que faciliti als electors el seu coneixement. Alhora, eludeixen debats públics: Bauzá, amb expressió de xotet, deia que ell hi està disposat, on sigui i amb el format que sigui. Idò bé: arriba el moment de posar fil a l'agulla, d'establir debats a cadenes privades, i el PP recula: no li interessa la confrontació directa d'accions possibles de govern. La crispació, la crítica demolidora, la desqualificació de l'adversari són els seus eixos bàsics d'actuació. Aquest és el PP que vol venir, que vol retornar: opac en totes les seves formulacions. O massa clar en aquelles que no diu però que pensa... i que tots podem imaginar.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jbm, fa mes de 10 anys

Amb so mallorquí faran lo mateix que fa el pp valencià amb so valencià, que no deixen ni xerrar en es seus mateixos, i si no ho creis mirau aquest enllaç de youtube que vos pos més avall, i això que li diuen valencià i no català, se veu que ni modalitats ni res de res volen

http://www.youtube.com/watch?v=iWfo8qeW_xE&feature=share

Valoració:1menosmas
Per jo, fa mes de 10 anys

Supòs que quan diu lo de: "les col·laboracions existents entre la sanitat pública i la privada són ja efectives, des de fa molts anys" no està recordand ses vendes que feia des de sa seva farmàcia a la Llar d'Ancians, de General Riera, quan era Consellera de Sanitat i per lo que va ser condemnada per la Justícia.
Ai, ai .... Aina.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris