algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

No vagi per dit

Tornar la sanitat a Madrid
Passa pel cap d'alguns destacats dirigents nacionalistes la possibilitat de tornar a l'Estat les competències de Sanitat. Madrid no fa arribar doblers suficients i les exigències socials són brutals. Aquest tema serà en el futur motiu de profunda reflexió.

Enviada especial del NYT
L'acte de reconeixement de Francesc Antich als jueus conversos ha traspassat les fronteres insulars. Entre la delegació nord-americana que acompanyà el rabí d'Israel Joseph Wallis Valls i el president de Shavei Israel, Michael Freund, s'hi trobava la periodista del New York Times Doreen Carvajal. Es veu que l'esperit hebreu té gran interès pel rotatiu nord-americà.

Curiositats sobre Matas
Com se sap, als jueus executats el 1691 a Mallorca se'ls expropiaren tots els béns. El Sant Ofici en considerava il·lícit l'enriquiment. La curiositat és que el llinatge Matas apareix en el llistat dels jueus morts en el camp d'exterimini d'Auswitch. En aquest cas, són jueus francesos, però crida l'atenció que l'expresident Jaume Matas estigui a punt de perdre ca seva 320 anys després, també enmig d'un gran procés públic en els nostres dies i abans de ser jutjat i sentenciat, a diferència dels temps del pare Garau.

Los Polillas
Una de les associacions que paticiparen en la pintada en negre del toro d'Osborne fou Los Polillas. Aquest grup, de guàrdies civils joves, té més de 3.000 afiliats a tot Espanya. Es dóna la circumstància que fou el principal promotor per a la instauració de la Feria de Abril en temps del batle Fageda.

El sou dels funcionaris
Per algunes conselleries s'ha escampat el rumor que es tornarà a produir una davallada de sou dels funcionaris. Podria ser una enverinada preelectoral...

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 10 anys

Què mos donin es sous, no que els tornem ses competències, que això suposaria entre altres coses que de totes totes es facultatius no tendrien cap obligació de conèixer es català i que per aquest cantó (i pes altres, és clar) mos seguirien humiliant

Valoració:0menosmas
Per Assumpta, fa mes de 10 anys

Quina fórmula tan bona per retornar al centralisme polític: no enviar doblers! LLavors si un dia ens queixam diran que nosaltres hi varem estar d'acord!

Valoració:5menosmas
Per mas, fa mes de 10 anys

Aquest comentari den Matas i els jueus és interessant, però la comparació és profundament desencertada.

Valoració:5menosmas
Per Gaietà, fa mes de 10 anys

Hi ha comparances que no són oioses; són vomitives!

Valoració:6menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys

Les enverinades preelectorals, en el cas dels treballadors amb el sou retallat, no són necessàries. Tothom té ben present el que li ha passat, excepte uns quants d'obedència psocialista. La majoria no necessita enverinar, té ben clar què va passar. I també té ben clar el que cobren els càrrecs polítics en actiu i jubilats.

Valoració:8menosmas
Per Incrèdul, fa mes de 10 anys

Ca seva? Segur que és seva?

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris