algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

Allò que el vent s'endugué

L'execució de Bin Laden ha estat un exercici intel·lectual d'eliminació del símbol del radicalisme islàmic. No el volien viu, de cap manera, per molta informació que hagin perdut amb la seva ràpida liquidació i no volien el seu cos perquè allà on l'enterrassin no es convertís en un lloc de peregrinació. És ben segur que han analitzat a fons la manera de matar-lo i què fer després amb el cos, de manera ràpida, amb tècnica de cirurgià. Ja ho deien els fundadors del pensament pragmàtic nord-americà (Emerson, James, Holmes...): "No importen les idees, importen els homes que defensen aquestes idees". Una idea boja defensada per un màrtir pot ser més perillosa que una genialitat sostinguda per un home corrent.

Per això, el comando de la Navy tenia ordre d'executar-lo ipso facto. Per això, tot d'una que el cosires a tirs en feren desaparèixer el cos. Bin Laden era un esperit amagat i ara és un esperit mort. Aviat serà allò que el vent s'endugué. Culpable d'assassinar tres mil persones i de posar en ridícul els EUA davant el món, ha acabat com l'indi Gerónimo. Ningú no sap ara mateix on és el seu crani (diuen que a la universitat de Yale, a una lògia on es forma l'elit política i dels serveis secrets dels EUA).

Amb la mort de Bin Laden arriben temps difícils. És més que possible que Al Qaeda faci ara atacs suïcides indiscriminats. Noves víctimes innocents pagaran la bogeria dels radicalisme islàmic, d'uns fanàtics abocats al fracàs. Cal estar a l'aguait.

Però ara no es podrà aclarir el misteri que ha determinat la història recent de l'Estat espanyol. Ordenà Bin Laden la matança de l'11-M? Ho sabia? No ho sabia? Qui va ser? Qui no va ser? No ho podrem saber. El foll de les Torres Bessons serveix de menjar per als peixos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris