algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

L'esperpent del toro

Estam en campanya electoral i tot polític està disposat, en temps tan estrany com el previ a les urnes, a fer i dir els dois que ells o els seus assessors creuen que poden ser bons per al resultat en els comicis. A la majoria de la resta de mortals, moltes d'aquestes estranyes iniciatives ens resulten un poc patètiques. Però bé, és part de l'espectacle i ningú no s'ho pren seriosament. Arriba el dia de les eleccions i ja està. Ja ha passat el temps dels dois i tot torna a la relativa normalitat.

No obstant això, l'espectacle de l'altre dia a càrrec del Círculo Balear i els dos senadors del PP Joan Huguet i Joan Fageda supera tot el conegut fins ara en el rànquing d'aquest tipus de dois. De fet, és tan marcià, tot allò del toro repintat de negre, que els dos càrrecs conservadors rompen la classificació i inauguren una lliga nova. No sé de què, encara. Però nova segur que ho és.

Anem per parts. Les associacions, per mi fins ara del tot desconegudes, Tertulias del Mesón, Polillas de Baleares i les penyes taurines tenen tot el dret del món a defensar toros vius per ser morts sàdicament en espectacle públic, a repintar un anunci de negre -si el propietari els en dóna permís, com pareix que n'era el cas- i a dir i fer tot allò que més els agradi, sempre que estigui dins les lleis. Per tant, si troben que l'anunci del toro d'Algaida és tan important per a ells, bé està que, d'acord amb el propietari, l'aviciïn, el cuidin i el tenguin en perfecte estat de revista. Vull dir, que el fet que les coses que per la majoria dels ciutadans no tenen la més mínima importància tenguin per aquest reduït grup de persones importància cabdal... idò, mira, tampoc no fan cap mal, no? Que repintin tant com vulguin que, al cap i a la fi, així gasten en pintura i donen a guanyar quartos a algun venedor, cosa que no està malament en temps de crisi. Que el Círculo Balear s'apunti al patètic espectacle és lògic. Per a això hi és, i no pot estranyar ningú. Com a impulsor del castellanisme que és, tot el que siguin símbols que es puguin manipular cap a la rància idea de l'homogeneïtzació de tot el país ja li va bé.

Ara, que dos senadors del PP s'apuntin a l'aquelarre ennegridor del toro resulta al·lucinant, sobretot pel fet de ser qui són. Un, qui va ser batle de Palma durant dotze anys, Joan Fageda, sota el mandat del qual, encara que no fos cap catalanista, no hi hagué res que fes olor de Círculo. Deu ser que els anys de comoditat senatorial per la capital li han fet descobrir castellanofílies desconegudes. I que l'altre sigui Joan Huguet és del tot incomprensible. Perquè l'expresident del Consell menorquí i expresident del Parlament balear és una persona moderada, amb coneixement i amb lletra. Quedar pintat de negre d'aquesta manera és una forma gratuïta de quedar retratat molt inconvenientment. És ver que des del pancatalanisme de vegades se senten coses, o es fan, que han de molestar un moderat com Huguet, però això no justifica caure en la mateixa radicalitat, encara que de signe ideològic oposat. Incomprensible, idò, llevat que la fúria ennegridora d'Huguet es degui també al seu plàcid trànsit senatorial per la capital.

En qualsevol cas, que dos senadors en actiu es fiquin a participar en el repintat del toro esmentat culmina les respectives carreres polítiques amb un trist esperpent.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Mateu, fa mes de 10 anys

Genial, Siurell, genial. M'hi apunt!

Valoració:1menosmas
Per Josep Bonnín, fa mes de 10 anys

Em sum a les teves opinions Miquel Payeras; tot i que no afegiré una paraula més sobre aquesta opera bufa. El que és trist és que dos senadors del PP es prestin a fer aquest paperot. Ells sabran perquè; si és que ho saben.

Valoració:9menosmas
Per siurell, fa mes de 10 anys

Ja que no ens podem alliberar del ditxós bou, l'hauríem d'adoptar. A Mallorca tenim unes figuretes emblemàtiques que son els siurells.
Propos fer una convocatòria popular per fer una cerimònia d'adopció i donar-li l'aspecte de siurell. Pintat de blanc amb les característiques taques vermelles i verdes, pot ser d'aquesta manera tothom el respectaria.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris