nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
12°

Frivolitats

El bou de Montuïri ja torna a lluir de negre, com són els bous espanyols de bon de veres. Després de setmanes de colorins i d'arc de Sant Martí gai, hi han arribat els homes per excel·lència i han restaurat l'ofensa. Els protaurins, els anticatalanistes subvencionats pel batle de Calvià i els senadors Fageda i Huguet, amb una posada en escena digna d'una sarsuela de segona, han estat els encarregats de restaurar el nivell de testosterona a l'animal i símbol d'una Espanya de copa, puro i grans testicles. Banderes espanyoles, deu litres de pintura negra i un sentit del ridícul sota zero: així es restauren els símbols en aquest país de pandereta!

Sense abandonar la frivolitat, no podem deixar passar per alt les noces d'en Guillem i na Catalina, la monarquia més rància i els súbdits més cursis de tota l'esperpèntica galeria europea. Les noces han estat l'excusa perfecta per a tots els programes de la premsa del cor: hores i hores de tertúlies absurdes i reposició de tot tipus de telesèries infectes com la de Felipe y Letizia. Després de cansar i avorrir, arribà el dia dels orgues i les presentadores, amb pamela i bijuteria per a l'ocasió, organitzaren el safareig. Dissenyadors, periodistes per l'article quatre, representants de la noblesa... s'hi mostraren unànimes: la novia estava preciosa, però Letícia no l'encertà amb el color ni amb el capell. Això sí que em sap greu! Mesos de tria i tensió per acabar diluïda i menyspreada. Qui ha dit que ser Princesa del poble no és una feina estressant i desagraïda! Jo, si fos na Letícia, em pensaria això de tornar a Televisió Espanyola, sobretot ara que Rajoy hi posarà mà i la convertirà en un espai de llibertat pública com Telemadrid i Canal 9.

Els qui tenim la sort de tenir una televisió pública autonòmica com la nostra hem d'estar tranquils, perquè el futurible amo del Consolat de la Mar no sols la mantindrà, sinó que segurament l'engreixarà a conveniència. El model propugnat per José Ramon Bauzá es basa a mantenir IB3 i Ràdio Marratxí i acabar amb Televisió de Mallorca. No fa falta mirar els pressuposts i els programes per entendre que els motius no són de tipus econòmic, sinó de nivell de testosterona, com el Bou de Montuïri. A Bauzá no li agrada la tele de Mallorca com a Cospedal l'entrevista de la periodista Ana Pastor, i com que aquí i al quilòmetre zero sembla que els de dretes dretes arrasaran, la cosa pinta malament per als periodistes, no? Davant la catàstrofe, molta gent es tranquil·litza pensant que les enquestes no sempre l'encerten: la culpa és de l'electorat d'esquerres, tan exigent i primmirat, asseguren. És l'eterna cançó de la culpa i el càstig de l'abstenció. Per què no es parla mai de les conseqüències?

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris